Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "GÜREŞLER, CİHAN PEHLİVANI'NIN ŞANINA YAKIŞTI"

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1300 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen ve kıran kırana mücadelelere sahne olan Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nin Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın şanına ve şöhretine yakışır bir şekilde yapıldığını söyledi.

1300 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen ve Kurtdereli'nin ilk altın kemerini Orhan Okulu'nun kazandığı Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nin ardından açıklama yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 bine yakın güreş severin ilgiyle takip ettiği Kurtdereli Güreşleri'nin, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın şanına ve şöhretine yakışır bir şekilde yapıldığını vurguladı.  

"İSTİYORUZ Kİ DÜNYA MARKASI OLSUN"
Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nin 2014 yılından bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi imkanlarınca düzenlendiğini ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Büyükşehir Belediyemiz önderliğinde Er Meydanımız da ve sahamız da güreş severlerimizin daha rahat ve kaliteli bir şekilde güreş seyretmeleri için gereken tüm çalışmaları yaptık. İstiyoruz ki ecdat sporumuz yağlı güreş dünyanın bir markası olsun" açıklamasında bulundu.

"YAĞLI GÜREŞ ASİL BİR SPOR"
Bu işe gönül verdikleri ve önemsediklerini vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Bu toprağın öz değerlerine sahip çıkıyor, kenti kültürümüzle, kendi öz benliğimizle geleceğe yürüyoruz. Yağlı güreş, Hz. Hamza'dan bu yana gelen bir gelenektir. Bu sporun kaybedeni yok. Kazananın kaybedeni kucaklaması, ayağa kaldırması, çırağın ustasının elini öpmesi asil bir duruştur. Bizim ihtiyacımız olan ve dünyaya vermemiz gereken mesaj tam olarak budur" dedi.

"KALİTELİ GÜREŞLER YAPILDI"
Yağlı güreşin olimpik sporlara nazaran daha fazla inanç ve felsefi derinlik barındırdığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, Kurtdere Er Meydanı'nda yapılan ve 2 bin 470 litre yağın kullanıldığı güreşleri 15 binden fazla güreş severin takip ettiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güreş severlerin daha iyi ve kaliteli bir şekilde güreşleri izlemeleri için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Yılmaz, Kurtdereli'nin şanına ve şöhretine yakışır bir organizasyon yapıldığını vurguladı.