Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan Yılmaz Şehit Kabirlerini Ziyaret Etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit kabirlerini ziyaret ederek, şehitler adına okunan Mevlide katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde anma programı Balıkesir Şehitliği’nde başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında kent protokolü şehitlikte dua ederek, şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı. Protokol üyeleri, şehit aileleriyle de yakından ilgilenerek hâl ve hatırlarını sordular.

Balıkesir Valiliği himayesinde gerçekleşen programa; Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay MYO Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdür V. Hakan Zorlu, şehit aileleri ve vatandaşlar eşlik etti.

Vali Ersin Yazıcı’nın Şehitlik Özel Defteri’ni imzalamasının ardından Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, şehitlerin ruhu için dua etti.

Şehitlikteki programın ardından Alaca Mescit Camisi’ndeki Mevlide de katılan; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan orada şehitlerin ruhu için dua etti. Sonrasında vatandaşlara pilav ayran ikramında bulunarak hâl ve hatırlarını sordular.