Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'’DAN MEKİK SOKAK'A ESTETİK DOKUNUŞ

Karesi ilçesinin kurulduğu günden bu yana Karesi kimliğini yansıtmak, alt yapı sorunlarını ortadan kaldırmak ve kent estetiğini geliştirmek üzere prestij caddeler oluşturarak yola çıkan ve 4 yıldır bu caddeleri gittikçe yaygınlaştıran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin en işlek sokaklarından biri olan Mekik Sokak’ta yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gün içinde insan geçişinin en çok olduğu sokaklardan biri olan Mekik Sokak’tan gerek çarşı esnafı gerekse vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek çözülmesi için talimat veren Başkan Yılmaz, sokakta uygulamaya konulacak olan özel üretim antik taş döşeme çalışmasını yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşların görüşlerini dinledi.

Yapılan çalışmalarla vatandaşların Çarşı merkezde daha rahat alışveriş yapabilmelerini sağlayarak hem esnafı hem de vatandaşları mutlu etmek istediklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kısa bir süre içerisinde bitirmeyi düşündüğümüz Mekik Sokak, Çavuş Sokak ve Hisler Bulvarı’nı Allah nasip ederse en kısa süre içerisinde hizmete almayı planlıyoruz. Şu anda kaba işçiliğimiz tamamen bitti, ince işçiliğimizde de aydınlatmalar ve son rötuşlar tamamlandıktan sonra halkımıza güzel bir hizmet sunmuş olacağımızı düşünüyoruz. Esnafımızla da beraberiz. Oldukça memnunlar, çünkü, bir önce yapılan imalatımızda su kanallarında ve bayanların topuklu ayakkabı tarzı ayakkabılarıyla dolaşırken sıkıntı yaşandığını tespit etmiştik. Şu anda o sorunları gideren bir altyapı oluşturduk. Bu sokaklarımızın özelliği bir metrekareye bir metrekare su emen özel taştan ve alt yapısından oluşuyor. Bu da su birikintilerini engelliyor ve yer altında hava almayan bölgelerin hava almasını sağlıyor. Daha önce Yeşilli Caddesinde, Eski Camiinin olduğu yerlerde ve farklı sokaklarımızda uygulamıştık. Geçen süre zarfında çok olumlu tepkiler aldığımızdan dolayı Karesi kimliğini temsil eden bir uygulama olarak görüyoruz çünkü bu taşlar özel imalat olarak yapıldı. İnşallah en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.