Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan Yücel Yılmaz'dan 15 Temmuz Mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz'ın mesajı şöyledir:

"Kıymetli Hemşehrilerim,

Anadolu coğrafyamız, Cumhuriyet’in ilanından bu yana birçok kez demokrasiye ve sivil yönetime karşı askeri müdahalelerle karşılaşmıştır. Demokrasiye ve milli iradeye kast eden üniforma giymiş hain fetö terör örgütü mensupları 15 Temmuz 2016’da milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. Bir darbeden ziyade adeta cennet vatanımızı bir işgal girişimi olan bu olay, ülkemizin darbeler tarihinde en acı ve en kanlı olay olarak yerini almıştır.

Demokrasiye ve milli iradeye kast eden her darbe ve girişim kötüdür, alçaktır ve lanetlenmeyi gerektirir. Bu sebeple 15 Temmuz vesilesiyle bir kez daha tarihimizdeki tüm darbe ve kalkışmaları lanetliyorum.  27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerini lanetliyorum. 12 Mart 1971, 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007 muhtıralarını lanetliyorum. Ve nihayetinde hepimizin bizzat yaşadığı ve henüz hatırımızdaki tazeliğini koruyan 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyorum.

15 Temmuz 2016’da sala sesleriyle caddeleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak darbeye geçit vermeyen aziz milletimizin her bir ferdini ve onlar aracılığıyla 15 Temmuz kahramanlık destanını bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz’da büyük Türk Milleti; yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden vatanın kaderinin milletin iradesinde olduğuna inanarak ay yıldızlı al bayrağıyla etten duvar örmüş; varlığını, iradesini ve meclisini korumak için canlarını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milli iradenin korunması için milletçe yazdığımız kahramanlık destanı yıllar geçse de unutulmayacak ve hatıralarımızda her daim tazeliğini koruyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle yüreği vatan ve millet aşkıyla atan tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."