Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ GÜREŞLERİ DEĞERLENDİRDİ

'Karesi artık güreşin merkezi' 

Kurtdereli Güreşleri'ni değerlendiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi artık güreşlerin merkezi. Kurtdereli Güreşleri, 17 Ağustos itibarıyla dünya markası haline gelmiştir" dedi.

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen ve festival havasında geçen 34. Kurtdereli Güreşleri'ni değerlendiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdereli Güreşleri'nin 17 Ağustos tarihi itibarıyla bir marka haline geldiğini kaydetti. Güreşlerin somut olmayan bir kültürel miras olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Pazar günü yapılan güreşlere gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Önümüzdeki yıl yapılacak olan güreşlerde seyirci kapasitesini arttırarak, meydanı çok daha modern bir hale getireceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Kurtdereli Güreşleri'ni yaşatmak ve geliştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Güreşlerin usta-çırak ilişkisi içerisinde gelişen, dil, din ve ırk ayırmaksızın herkes tarafından yapılan, somut olmayan bir kültürel miras olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hz. Hamza döneminde başlayıp bugünlere gelen güreşlerin, geleneksel tüm ritüelleri içeren atasporu olduğunu kaydetti. Kurtdere Er Meydanı'nda 34 yılda bu yana gerçekleştirilen güreşlerin dua ile başlayıp dua ile bittiğini kaydeden Başkan Yılmaz, Balıkesir'in büyükşehir olmasının ardından ata sporu güreşe ciddi değer vermeye başladıklarını ifade etti. 
KURTDERE ARTIK MARKA 
Bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirilen güreşlere olan ilginin kendilerini memnun ettiklerini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, önümüzdeki yıllarda, ilginin artmasıyla birlikte Kurtdere Er Meydanı'na yurtdışından da daha fazla pehlivan davet edeceklerini belirtti. Kurtdere Güreşleri'nin bugün itibarıyla bir marka olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Kurtdereli adına minder güreşi yapmayı da planladıklarını ifade etti. Kişilikli ve kimlikli şehir yaratmaya Kurtdereli Güreşleri'nden başladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Başpehlivan yetiştiren bir il olarak güreşlere değer veriyoruz, Karesi'nin bir güreş merkezi olmasını istiyoruz" dedi.