Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ, "DEĞİŞEN TÜRKİYE, GELİŞEN KARESİ"

Yeni Türkiye'nin hedefleri ve vizyonu doğrultusunda hızla ilerleyen Balıkesir Karesi Belediyesi, Karesi İlçesi'ndeki muhtarları Bosna Hersek'e götürdü. Muhtarlar, 4 günlük ziyaret kapsamında 2. Dünya Savaşı ve Osmanlı tarihinin izlerini sürdü. 

 

Karesi Belediyesi, muhtarların değişen ve gelişen Türkiye vizyonuna uyum sağlaması amacıyla bir takım çalışmalar yapıyor. İlk olarak muhtarları Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne götüren, insansız robotlarla üretim yapan ve son teknolojilerin kullanıldığı üretim tesislerinde inceleme yapma fırsatı sağlayan Karesi Belediyesi şimdi de Karesi İlçesi'ndeki muhtarlar için Bosna-Hersek'e gezi düzenledi. Muhtarlar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte 4 gün boyunca 2. Dünya Savaşı'nın izlerini sürdü.

 

MUHTARLAR YURTDIŞINA ÇIKTI 

Karesi Belediyesi, devlet ile millet arasında köprü vazifesi gören muhtarların vizyonunu geliştirmek için çalışıyor. Bu kapsamda ilk olarak muhtarları Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne götüren belediye, şimdi de Karesi İlçesi'ndeki mahalle muhtarlar için Bosna Hersek'e gezi düzenledi. Çoğu muhtarın ilk kez yurtdışına çıktığı Bosna ziyaretine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve birim müdürleri de katıldı. 4 gün süren kültür gezisi kapsamında heyet, Saraybosna Baş Çarşı'daki Osmanlı eserlerini, Türk şehitliği ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in mezarını, herkesin Türkçe konuştuğu Osmanlı Köyü Potiçel'i ziyaret etti.

 

GELECEĞE HEYECANLA BAKAN KARESİ 

Geleceğe heyecanla bakan, sürekli değişen ve gelişen, kimlikli ve marka şehir yaratmak için çalıştıklarını dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bizler de Karesi Belediyesi olarak yeni Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda hızla ilerliyoruz. Muhtarlarımızın yurtdışı bilgi ve tecrübelerini arttırmak amacıyla Bosna Hersek'e kültürel gezi düzenledi" dedi. Bosna ziyaretinin kendileri için önemli ve anlamlı olduklarını kaydeden muhtarlar, "Yaşanan acıları yerinde gördük, tecrübe ettik. Osmanlı tarihimizi görme fırsatına sahip olduk" diyerek duygularını dile getirdi.