Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ LAVANTA KOKTU"

Karesi, Lavanta Hasat Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. 2015 yılında Kocaavşar Mahallesi'ndeki Lavanta Bahçesi'ne dikimi yapılan lavantaların hasat şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Karesi Belediyesi ve Karesi Kent Konseyi tarafından, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla Kocaavşar Mahallesi'nde bulunan Lavanta Bahçesi'nde Hasat Şenliği yapıldı. 4,5 dönüm arazi üzerinde ekili bulunan 5 bin adet lavantanın hasadının yapıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin ardından Başkan Yılmaz ve Kaymakam Demir, vatandaşlarla birlikte piknik yaptı.

BUGÜN HASAT VAKTİ
Geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesini hedeflediklerini bu nedenle Kocaavşar Mahallesi'nde Lavanta Bahçesi oluşturduklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bugün bahçemizde hasat vakti" dedi. Karesi Kent Konseyi'nin her zaman olduğu gibi örnek bir işe imza attığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Lavanta Bahçesi'ne sahip çıkan başta Kocaavşar Muhtarı olmak üzere tüm bölge halkına ayrıca teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu

EKİM ALANLARINI ARTTIRACAĞIZ
Karesili üreticilere alternatif ürün olarak sunulmak üzere geçtiğimiz yıllarda dikimi yapılan lavanta ekim alanlarını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Yılmaz, "Her zaman başka bir tarımın mümkün olduğunu düşündük ve üreticilerimizin daha çok üretmesi için çalışmalar yaptık. Şimdi hedefimiz lavantayı gelir getirici bir unsur haline getirmek, şehir ekonomisine faydalı hale getirmek. Biz suya yazı yazmak istemiyoruz. Önceliğimiz; yaptığımız işlerin sürdürülebilir olması" açıklamasında bulundu.

EL BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ
Karesi'deki kurum ve kuruluşlar olarak el birliği ve güç birliği içerisinde aktif bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Biz kurum ve kuruluşlar olarak el birliğiyle istişare ederek, ihtiyaçlarını sorunları bilerek bunu çözme noktasında projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Karesi Belediyemizle birlikte eğitiminden tutun da ticaretine, tarımına, sosyal ve kültürel hayatına kadar çok aktif çalışıyoruz. Günün ihtiyaçlarını ve gelecekte ihtiyaç duyulabilecek şeyleri önceden görerek gidermeye çalışıyoruz. Başkanımız ve ekibinin vizyonundan dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.