Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan Yücel YILMAZ "KURTDERE İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ"

Karesi Belediyesi tarafından Amfi Tiyatro'da "Ege'den Ezgiler Kurtdereli Mehmet Pehlivan Özel Program Konseri" düzenlendi. Ses sanatçılarının damga vurduğu gecede, sahneye çıkan yağlı güreş pehlivanlarının peşrev gösterisi ve güreşlerde kullanılan haberci güvercinlerinin havaya salınması Türkiye çapında yankı uyandırdı. 

 

BAŞKAN YILMAZ KURTDERELİ ANISINA ŞARKI SÖYLEDİ 
Karesi Belediyesi, kültürel ve sosyal faaliyetlerine ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor. Amfi Tiyatro'da düzenlenen ve TRT müzik kanalında canlı yayınlanan "Ege'den Ezgiler Kurtdereli Mehmet Pehlivan Özel Program Konseri" vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. TRT Ses Sanatçıları; Özgür Eren, Ali Çakar, Derya Gönüldaş ve Balıkesirli ses sanatçısı, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı olan İsmail Özkan, ekran başındaki ve amfi tiyatrodaki vatandaşlara popüler müzik ve sanat müziği şöleni verdi. Başkan Yücel Yılmaz sanatçılarla sahnede türkü söyledi. 
PEHLİVANLAR SAHNEDE PEŞREV GÖSTERİSİ YAPTI
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibinin tam kadro bulunduğu programda ilginç anlar da yaşandı. Canlı yayın esnasında sahneye yağlı güreş pehlivanları çıktı ve peşrev gösterisi yaparak halkı selamladı. Bu ilgi çekici peşrev gösterisinden etkilenen sanatçılar: "Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ı anmak ve yaşatmak adına bu akşam buradayız. 17 Ağustos'ta Karesi Belediyesi'nin düzenlediği güreşlerimiz olacak. Tüm halkımızı Kurtdere Mahallemize güreşleri izlemeye davet ediyoruz" dediler. 
HABERCİ GÜVERCİNLER SEMBOLİK OLARAK SALINDI 
Konserin sonunda sahneye davet edilen Başkan Yücel Yılmaz, iki adet posta güvercinini havaya saldı. Güvercinlerin Kurtdereli güreşlerinde de kullanılacağını açıklayan Başkan Yücel Yılmaz: "Bugünkü programı Kurtdereli Güreşleri ve Mehmet Pehlivan'ın anısına düzenledik. Bu güvercinlerin çok önemli bir özelliği var. Önceden Yeniçeriye katılan pehlivanlarımız Rumeli'ye, Balkanlara savaşa gidiyorlar ve sürekli güreş tutuyorlardı. Pehlivanların doğup büyüdükleri şehirlere güreşlerin sonuçlarını göndermek için bu haberci güvercinleri kullanıyorlardı. En az savaşın sonucu kadar güreşlerin sonuçları da merakla bekleniyordu. Bizde bu güvercinleri sembolik olarak şimdi gönderiyoruz" dedi. Güvercinlerin salınmasının ardından Başkan Yücel Yılmaz, sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti.