Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "ŞEHRİN RUHUNU NAKIŞ GİBİ İŞLEYECEĞİZ"

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği'ne üye sanatçıları ziyaret eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dernekten çok sayıda eser satın alarak "Şehrin ruhunu kültürümüzle nakış nakış işleyeceğiz. Destek sözümüz sözde kalmayacak, kendimizden şüphemiz yok" dedi. 

 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Altıeylül Belediye meclis üyesi aynı zamanda Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Topalak ve dernek üyesi sanatçılar ile bir araya geldi. Başkan Yılmaz, sanatçıların yaptığı eserleri tek tek inceledi ve beğendiği eserleri belediye ve Karesi AVM'nin duvarlarına estetik katması için satın aldı. Başkan Yılmaz, "Biz sanata destek vereceğiz. Destek vereceğiz dediklerimiz de sözde kalmayacak. Kendimizden şüphemiz yok" dedi.

 

SANATA VE SANATÇIYA DESTEK 

1987 yılında Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği'nin kurulduğu bilgisini veren Rafet Topalak, derneğin ayakta kalması için sanatçılarla büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, Karesi Belediyesi'nin de kendilerine destek olmasını istedi. Derneğe üye sanatçıların genellikle resim üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Topalak, "Yaptığımız resimleri yılda üç defa sergi açarak sanatseverlerle buluşturuyoruz. Yaratıcı yazarlık ve okuma seminerlerine başladık. Biz Balıkesir'de olmayanları yapmaya çalışıyoruz. Ocak'ta Osmanlıca ve Türkçe'nin karşılaştırılacağı bir söyleşi düzenliyoruz. Öykü, resim, tiyatro yarışmaları da düzenleyeceğiz" dedi.

 

ETİK DEĞERLERİ OLAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRECEĞİZ  

Karesi İlçesi'nde sosyal hayatı harekete geçirmek için kolları sıvadıklarını kaydeden Başkan Yücel Yılmaz, "Belediye bünyesinde çocuk tiyatrosu kurduk, şehirde konser verecek gençlerden oluşan bir ekip oluşturduk. Çocuklar ellerinde telefon, tablet dijital bir alemde hayatı çok hızlı yaşıyorlar, kendileri bedenen hareket etmiyor. Bizler sokakta oynuyorduk, ünlü futbolcu Arda Turan Hülya Avşar'la yaptığı bir röportajında şöyle diyor: 'Bizler sokakta küfretmeyi öğrendik ama anneye, kız kardeşe küfredilmeyeceğini de öğrendik' Bu cümlede bazı şeyleri iyi ifade ediyor. Sokak kültürü saygıyı da öğretiyor. Şehirlerde etik değerleri olmayan çocuklar yetişiyor. Artık bu çocuklarımızı, hepimiz el ele verip, tiyatro, resim, müzik dallarında yeni projeler üretip büyütmemiz gerekiyor" dedi.

 

SANAT SOKAĞI DAHA DA CANLANACAK  

Başkan Yücel Yılmaz, Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarıyla Balıkesir'de ortaklaşa akıllarda kalıcı bir sanat sokağı projesine imza atmak istediklerini belirtti. Başkan Yılmaz, demokrasinin yerelden başladığına dikkat çekerek, "Devletler yokken, şehirler vardı, Balıkesir Roma döneminde de, Osmanlı döneminde de Cumhuriyet döneminde de vardı. Bizim şehrin ruhunu işlememiz gerekiyor, bu da kültürle oluyor. Bizler güzel insanlarımızı başka şehirlere kaptırdık. Balıkesir'de bu yüzden zarafet ve sanat eksikliğimiz var" diye konuştu. Dernek Başkanı Rafet Topalak, derneğin çalışmaları ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı bir dosyayı da Başkan Yılmaz'a sundu.