Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan YÜCEL YILMAZ 'BALIKESİR’İ İYİ PLANLARSAK RAHAT EDERİZ’

Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in kadastral durumunda İstanbul’un yüzölçümü kadar kaymanın olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar ezbere yaşamışız. Eğer Balıkesir’i iyi planlarsak herkes rahat eder” dedi.

Karesi Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı Karesi AVM'de, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. 12 gündem maddesi ve gruplardan gelen 6 önergenin görüşüldüğü meclis toplantısında Karesi Belediyesi'nin Ağustos ayı faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında bilgiler veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ruhsat verme işlemlerindeki ön onayı kaldırmayı planladıklarını kaydetti. Vatandaşın günlerce ruhsat peşinde koşmayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Sistemi modern ve takip edilebilir hale getireceğiz” dedi. Şehrin genelinde zemin etüdünün yapılmadığını, bu nedenle kadastral durumda İstanbul’un yüzölçümü kadar kaymaların olduğunu belirten Yılmaz, “Bu zamana kadar ezbere yaşamışız. Eğer Balıkesir’i iyi planlarsak herkes rahat eder” dedi. 
İLK SENEDE MARKA OLDU 
Kurtdereli Komisyon Başkanı Mesut Akbıyık, 17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Kurtdereli Güreşleri’ni ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kurtdereli Güreşleri’ni 3 yıl içerisinde marka haline getirmeyi planlayarak yola çıktıklarını kaydeden Akbıyık, “Bir yılda güreşleri marka haline getirmeyi başardık” dedi. Önümüzdeki yıl Kurtdereli Güreşleri’ni 15 ve 16 Ağustos’ta olmak üzere 2 gün düzenleyeceklerini, sonraki yıllarda da bu geleneği bozmayacaklarını ifade eden Akbıyık, 10 bin kişinin katıldığı Kurtdereli Güreşleri’nin Kırkpınar’dan daha iyi yapıldığını belirtti. Akbıyık’ın konuşmasının ardından Kurtdereli Güreşleri’nden kısa bir film ile güreşler için hazırlanan çizgi film izletildi. Ardından da Özel Kalem Müdürü Hazal Fındık, birimlerin Ağustos ayında yaptığı çalışmalarla ilgili meclise sunum yaptı. 
‘PROJE ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ OLACAK’ 
Hayata geçirilecek olan Avrupa Birliği projeleriyle Karesi’yi kalkındıracaklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Avrupa Birliği Ajansı’nda iki Balıkesirli bulunduğu için hemşeri avantajımız var. Bu nedenle Karesi olarak proje üstünlüğümüz olacaktır” açıklamasında bulundu. Şehir merkezindeki vatandaşların su sebili çeşmesi talepleri olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların köylere yönlendirilmesini istedi. Bu nedenle ilk projemizi Kurtdere’de yaptık. Kurtdere’deki 12 çeşmenin büyük bir çoğunluğu hayırseverler aracılığıyla yapıldı. Bunu yaymak istiyoruz” dedi. 
KÖYLERE 1 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 
Balıkesir’in 1/100.000’lik imar planının tamamlandığını ancak itiraz süresinin sürdüğünü söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, planın tamamlanmasının ardından her köye 1 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi. Köyler için özel parke taşı baktıklarını ifade eden Yılmaz, “Evler için de tek tip proje belirleyeceğiz. Mimarlar bunun üzerinde çalışıyor ancak önce 1/100.000’lik imar planının çıkması gerekiyor. Bu ortalama 1,5 yılı alacak bir proje. Şuanda köylerin asli ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi. 
‘EZBERE YAŞAMIŞIZ’ 
Geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Daha önce iki mahalleden 200 kilogram geri dönüşüm malzemesi toplanırken, şimdi iki tona kadar çıktık. Belediyemizdeki tüm birimlerin, evlerin içine kadar girerek vatandaşları bu konuda bilinçlendirmesini amaçlıyoruz” dedi. Balıkesir’in kadastral durumunda önemli ölçüde hataların olduğunu söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir’in bu zamana kadar zemin etüdünün yapılmadığını belirterek, “Yalnızca inşaatın yapılacağı alanlarda zemin etüdü yapılmış. Bu nedenle de kadastral durumunda İstanbul’un yüzölçümü kadar kayma yaşanmış. Bu zamana kadar ezbere yaşamışız. Şehirde 10 yılların problemi var. Eğer Balıkesir’i iyi planlarsak herkes rahat eder” dedi. Sunum ve Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından da 12 gündem maddesi ve gruplardan gelen 6 önerge görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.