Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
GÖNÜL ELÇİLERİ BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'IN KONUĞU

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programına katılmak üzere 15 farklı ülkeden gelen 20 öğrenci Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın konuğu oldu.

15 farklı ülkeden BAUN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe Yaz Okulu programına katılmak üzere Balıkesir’e gelen, Karesi Belediyesi'nin destekleriyle Türkçe öğrenip geleneksel el sanatları ve kültür mirasıyla tanışan 20 öğrenci, Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Koordinatörü Halil İbrahim Elsıkma ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın konuğu oldu.

"ULUSLARARASI BOYUTTA DESTEK"
Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına verdiği destekler nedeniyle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, "Bu dönemki yaz okulunun yanı sıra birkaç yıldır bizlere vermiş olduğunuz geniş destekler için de teşekkür ediyorum. Destekleriniz uluslararası alanlarda bile duyuluyor" dedi.

"JAPONYA'DA BİLE BİRLİKTE ÇALIŞTIK"
Karesi'deki programa özellikle katılmak istediğini vurgulayan Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Koordinatörü Halil İbrahim Elsıkma, "Daha önce Japonya'da görev yaptım, oradayken bile biz Karesi Belediyesi ile çalıştık. Birkaç yıldır da Yaz Okulu'nda bizlere güzel destekler veriyorlar. Bu nedenle teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

"KARESİ HER DÖNEMDE VAR"
Öğrencilere Balıkesir ve Karesi İlçesi hakkında bilgiler veren Başkan Yücel Yılmaz, "Biz gerçek Osmanlı torunlarıyız, Selçuklunun kurucu torunlarıyız. Tarihi geçmişin gerçek mirasçılarıyız. Karesi adı, tarihin her döneminde var" dedi. Öğrencilerin Balıkesir'i ve Karesi'yi tercih etmelerinden dolayı memnun olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Kıymetli öğrencilerimizin her biri inşallah Türkiye'nin kültür elçisi olacak" dedi. Başkan Yılmaz programda emeği geçen herkese teşekkür etti.