Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Kepsut Tarım Fuarı 11. Kez Kapılarını Açtı

Kepsut'ta her yıl düzenlenen "Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı" 11. kez kapılarını açtı.

Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren 250 firmanın yer aldığı fuarın açılışına Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, fuara katılanlara teşekkür ederken KOSGEB İl Müdür Vekili Kadir Dağdeviren ise "Fuarın tarım ve hayvancılık sektörünün tüm aktörleri için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

'BU ŞEHRİN TOPRAKLARI BEREKETLİ İNSANI ÇALIŞKAN'

Düzenlenen fuarın Balıkesir'in tarım ve hayvancılık alanında daha çok ilerlemesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, "Tarımsal işletmelerin gelişmesi ve üretimin artması için bu sene yarısı hibe olmak üzere 112 trilyon yatırım bedeli var. Bunlar büyük yatırımlar. Bizim çiftçimize, köylümüze helali hoş olsun. Balıkesir'in toprakları bereketli, insanı çalışkan. İnsanımız çalışacak, üretecek, ülkemiz gelişecek." açıklamasında bulundu.

'İNSANIMIZIN GEÇİM KAYNAĞI'

Balıkesir'in geçim kaynağının yüzde 55'ini tarım ve tarıma dayalı sektörlerin oluşturduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Verimli üretmek, ürettiğiniz karlı satabilmek, pazarda yer alabilmek ve ailenizi geçindirebilmek için artık bu alanda yaşanan son teknolojileri yakından takip etmeniz gerekiyor. Bu nedenle tüm çiftçilerimizin bu fuarlara katılıp son teknoloji üretim tekniklerinin neler olduğunu görmesi gerekiyor." dedi.

'CİDDİ MESAFELER ALIYORUZ'

Tarım ve hayvancılığın ortak hareket edilerek geliştirilmesi gerektiğini belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Bu noktada başta valimiz olmak üzere tüm il müdürlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten 2014'e kıyasla baktığımızda bu alanda ciddi mesafeler alındığı ve katma değeri yüksek olan ürünlere çiftçilerimizin geçtiği, hayvancılıkta ciddi mesafeler aldığımız görünüyor. Umuyorum ki fuarımız Balıkesir'in gelişmesine katkı sağlar." dedi.

'DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİYORUZ'

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı ise "Her geçen yıl biraz daha büyük, ses getiren, daha güzel bir organizasyon yapıyoruz. Türkiye'yi doyuran il Balıkesir. Balıkesir bu işi layıkıyla ve dünya standartlarında yapmaya devam ediyor. Bunu sürdürebilmek için bu tür fuarlara ihtiyacımız var. Balıkesir olarak biz dünya standardından et, süt ve tarım ürünleri üretiyoruz. Lütfen geri düşmeyelim. Balıkesir bu alanda liderlik yapmazsa Türkiye'de de eksiklik olur." açıklamasında bulundu.