Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Sındırgı’ya 25 Bin Kişilik Arıtma Tesisi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı’da yıllardır teknik nedenlerden dolayı bitirilemeyen arıtma tesisinin inşaatını yeniden başlattı. 2021 Ocak ayında faaliyete geçirilmesi planlanan arıtma sayesinde Simav Çayı kirlenmeyecek, gönül rahatlığıyla balık tutulabilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte Kocahan Peyzaj Projesi’ni ve Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) Sındırgı İlçesi’ne yaptığı arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Daha önce inşaatına başlanılan ve teknik sıkıntılardan dolayı inşaatına devam edilemeyen 25 bin kişi kapasiteli arıtma tesisin, Başkan Yücel Yılmaz’ın girişimleri ile teknik sorunlar çözülerek yapımına yeniden başlanıldı.

GENÇLERİMİZE TEMİZ BİR DOĞA BIRAKACAĞIZ

20 ilçede arıtmaya önem verdiklerini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Bize emanet olan doğamızı gençlerimize temiz bir şekilde bırakmamız gerekiyor. Arıtmada bunun için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Şehirleşme geliştikçe doğanın ve çevrenin kirlenme olasılığı da artıyor. 25 bin kişilik arıtmanın yapımına devam ediyoruz. İnşallah 2021 yılının Ocak ayında da tesisimiz arıtma işlemine başlayacak. Sındırgımız için hayırlı olsun.” dedi.

SİMAV ÇAYI’NDA BALIK TUTULACAK

Turizm memleketi Sındırgı için arıtmanın çok önemli olduğuna söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Bundan sonra Sındırgı halkı Simav Çayı’nda gönül rahatlığıyla balık tutabilecek. Küçük ilçelerde dahi arıtma sistemini kurmayı düşünen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ı tebrik ediyorum.” dedi.