Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta Göndere Çekildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TÜRÇEV tarafından Ayvalık Paşa Limanı Adası’nda gerçekleştirilen Ulusal Mavi Bayrak Töreni’ne katıldı. Törende, ülkemizde dalgalanacak olanların tümünü temsilen, Paşalimanı Sahili’nde Mavi Bayrak göndere çekildi.

Ulusal Mavi Bayrak Töreni, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde bulunan Paşa Limanı Plajı’nda düzenlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve arıtma seferberliği sayesinde; 2019’da 22 olan Mavi Bayrak sayısı 2020’de 31’e, 2021’de ise 36’ya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin insan ve çevreye saygılı yatırımlarıyla mevcut 7 halk plajı bir kez daha Mavi Bayrak alırken Erdek Bakraç Plajı ve Erdek Dalyan Plajı da Mavi Bayrak sahibi olarak sayı 9’a çıkarıldı. Balıkesir yine; Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın’ın ardından Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak’a sahip 5’nci il olurken Türkiye ise yeniden dünya 3’üncüsü oldu.

BAŞKAN YILMAZ: MAVİ BAYRAK SAYIMIZI DAHA DA ARTIRACAĞIZ

Deniziyle, plajıyla, her yeri tertemiz bir Balıkesir için çalıştıklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “TÜRÇEV’e çok teşekkür ediyorum, her zaman Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışarak yol gösterici oldular. Balıkesir’imizin, 36 Mavi Bayrağı oldu bu sayıyı daha da artıracağız. Ayvalık bizim için ayrı bir güzel, ayrı biz özel. Aynı zamanda en yüksek turistik yatak kapasitesi olan ilçemiz. Emeklerinden dolayı Ayvalık Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Dünyanın en kıymetli şeyi ve yaşamın başlangıcı olan suyu korumamız, kirletmememiz gerekiyor. Balıkesir olarak iddialıyız. TÜRÇEV sayesinde de bunları tescilliyoruz. 6 ilçe belediye başkanımızda burada kendilerine de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise konuşmasında, çevre sorunlarına değinerek müsilaj ile mücadele konusunda; Marmara ve Balıkesir’de son derece önemli adımlar atıldığını söyledi.

MAVİ BAYRAK TURİZMDE ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen de yaptığı konuşmada, Mavi Bayrak’ın turizm sektöründe önemli bir rol üstlendiğini belirterek “Çevrenin ve halk sağlığının korunmasına yönelik kriterleri barındıran, dünyada halk nezdinde en çok bilinen ve güvenilen ‘Mavi Bayrak Ödülü’ iklim değişikliği-biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirliliklerin mücadelesi zor bir boyuta geldiği günümüzde, salgın nedeniyle dünya genelinde olumsuz etkilenen turizm sektöründe önemli bir rol üstleniyor. Deniz, kum, güneş ağırlıklı gerçekleştirilen kıyı turizminde ‘Uluslararası Mavi Bayrak’ ödüllerinin, insanların turizm tercihlerine katkı sağlamasının yanında çevre koruma çalışmalarına destek verdiğini düşünüyoruz. Ülkemizin en önemli STK’larından biri haline gelen TÜRÇEV, turizm bölgelerinde her yıl çevre duyarlılığı, eğitime katkı projeleri ve Mavi Bayrak artırımı ile ülkemizin Dünya’da turizmde ilk sıralara gelmesine de katkı sağlıyor.” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından, 2021 yılında ülkemizde; otel, marina, yat ve turizm teknelerinde dalgalanacak “Mavi Bayraklı Tesisleri” temsilen “Mavi Bayrak” alan tesisler adına göndere Mavi Bayrak çekildi. Törene ev sahipliği yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’a teşekkür plaketi verildi.

Mavi Bayrak ödül törenine; Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kültür ve Turizm ile Sağlık, Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının temsilcileri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, IMEAK Deniz Ticaret Odası, Deniz Turizmi Birliği, Mavi Bayrak ulusal jüri üyeleri, Mavi Bayrağı taşıyan ve taşıyacak olan tesis yöneticileri, TÜRÇEV Başkanı ve yöneticileri katıldı.