Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Haberler
Facebook
Twitter
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'DAN, PROJELERE YAKIN TAKİP
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1. Sakarya'daki spor kompleksi ile Yaymacılar Caddesi'ndeki prestij cadde uygulamasının bitirilip bir an önce hizmete açılması için çalışmaları yakın takibe aldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ramazan Ayı'nda da yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Başkan Yılmaz ve ekibi, 1.Sakarya Mahallesi'ndeki Spor Toto Spor Kompleksi'nde ve Yaymacılar Caddesi'nde başlatılan prestij sokak uygulamasını inceledi. Başkan Yılmaz, şehre değer katan projeleri hayat geçirmeye bir bir devam ediyor. 23 Mart'ta  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın'ın katılımıyla temeli atılan 16 bin metrekarelik alanda çalışmalar aralıksız devam ediyor. 1. Sakarya Mahallesi Ertuğrulgazi Caddesi üzerindeki spor kompleksi, tenis kortu, basketbol sahası, kapalı halı sahası, fitness salonu, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ve restoranı ile 2 milyon 800 bin TL'ye mal oldu.PRESTİJ SOKAKLAR YAYILIYOR Erbakan Meydanı, Yıldırım Cami civarı ve Yeşilli Caddesi'ni antik taş uygulaması ve sanatsal eserlerle donatan Karesi Belediyesi şehrin önemli akslarından birisi olan Yaymacılar Caddesi'nin 1. etabını da tamamladı. Ekipler birinci etabın ardında ikinci etaba da başladı. Şeyh Lütfullah Camii civarında sürdürülen ikinci etap antik taş uygulamasının kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Başkan Yılmaz, çalışmaları gece gündüz yakından takip ediyor.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI"
Karesi Kent Konseyi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle düzenlenen etkinlik  kapsamında Atatürk ve Alişuuri İlkokulu öğrencileri oluşturmak amacıyla Karesi Belediyesi önünde AHP Meydanına kadar yürüdü.Karesi Kent Konseyi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle düzenlenen etkinlik  kapsamında Atatürk ve Alişuuri İlkokulu öğrencileri farkındalık oluşturmak amacıyla Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir ile birlikte Karesi Belediyesi önünden AHP Meydanına kadar yürüdüler. Buradaki etkinlikte Atatürk İlkokulu öğrencisi Didem Ardıç temiz bir çevre ve şehrin gelecek kuşaklara teslim edilmesine vurgu yaparak bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre günüyle ilgili şiirler okuyarak halk oyunları gösterisi sergilediler. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 5 Haziran Dünya Çevre gününün çocuklar tarafından farklı bir etkinlikle kutlandığını belirterek “Biz istiyoruz ki çevreye karşı duyarlı yeşil Balıkesir olsun. Buna eğitimle başlamak lazım Kent Konseyimiz güzel organize etmiş öğrencilerimizi şehrimizin en kalabalık meydanında sizlerinde sayesinde tüm şehre yayılacak bir etkinlik yaptılar. 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla çevreyi temiz tutmayı, bize geçmişte yaşayan büyüklerimiz çevreyi bize bu şekilde sağlıklı bıraktıysa bizde yeni nesillere aynı şekilde teslim etmemiz için duyarlı olmamız gerektiği bilincini çocuklarımıza aşıladık. Her okuldan temsilci öğrencilerimiz var. Kent Konseyimiz bu konuda güzel hazırlanmış ben kendilerini tebrik ediyorum. Şehrimizde bu tür meydanlarda etkinliklerin yapılması, her zaman diğer olumsuz etkinliklere göre tercih edilen şeydir. Çocuklarımız çok güzel bir etkinlik yaptılar ben öğretmenlerini Kent Konseyimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.FARKINDALIK OLUŞTURALIM Kİ FARKLI YAŞAYALIMÇevre deyince yer göğün akla geldiğini ifade eden Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir “Yer ve gök çevreyi oluşturuyor. Çevre esasen insana emanet, insanda kendine emanet. Şu şaşmaz bir gerçek yapan eden insan, yaptığından ettiğinden etkilenen de insan. O yüzden insan yaptığına ettiğine dikkat etmeli. Yaptığı ettiği daha doğru, daha güzel daha iyi olmalı. İşte bu noktalarda farkındalık oluşturmak lazım, farkındalık oluşturalım ki farklı yaşayalım. Bu gün burada Dünya Çevre Günü dolayısıyla Karesi Kent Konseyimiz ve Atatürk İlkokulumuzun hazırlamış olduğu farkındalık oluşturmak için etkinlikte buluştuk. Çocuklar şunu haykırıyorlar bu çevre bizim, siz yetişkinler olarak sizin almış olduğunuz emaneti bize sağlıklı sıhhatli daha iyileştirerek teslim edin diyorlar. Bizde bunun bilincinde olarak daha iyi, doğru ve güzel bir çevre oluşturmak için farkındalık oluşturuyoruz bu gün. Bu yönde de Karesi olarak da belediyemizle , kaymakamlığımızla kurum ve kuruluşlarıyla çevreye sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Daha iyi, doğru ve güzel bir çevre için hep birlikte gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu. 
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "YEŞİL BELEDİYE, YEŞİL KARESİ"
Çevre koruma ve kaynakların doğru kullanımı alanlarında farkındalık oluşturan çalışmalara imza atan Karesi Belediyesi tarafından 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan “Yeşil Belediye Yeşil Karesi” projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.EĞİTİMLER VERİLECEKProjenin Teknik Destek Protokolünü Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ile Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz imzaladı. Proje kapsamında belediyenin ilgili birimlerindeki personellere; verimli su kullanımı, enerji tüketimi, yenilenebilir enerji, hava kalitesi, yeşil binalar için sürdürülebilir araziler yeşil binalarda maliyet analizi gibi konularda eğitimler verilecek. Projeyle birlikte Karesi İlçesi'nde yapılan binalarda; atık malzemelerden dönüştürülerek üretilen yapı malzemelerinin kullanılması, hafriyat ile ortaya çıkan atık malzemelerin değerlendirilmesi, yeşil çatı uygulaması ile yağmur sularının arındırılması, doğal ışıktan yararlanma, az su tüketen bitki ve ağaçlar ile peyzaj çalışması yapılması gibi sonuçlar bekleniyor.BİLİNÇLİ TÜKETİM KÜLTÜRÜProtokolün imzalanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kaynakları doğru kullandığınız sürece hizmetlerinizi daha kaliteli bir hale getirebiliyorsunuz. Bunun için de 'bilinçli tüketim' kültürünü yerleştirmemiz gerekiyor. Bunun için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki devletin çok farklı birimlerinde bizlerin kullanması için hazırlanan kaynaklar var" açıklamasında bulundu.YETİŞMİŞ BEŞERİ KAYNAK VURGUSUGMKA ve Karesi Belediyesi'nin birlikte, bir çok işe imza attığını kaydeden Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, Teknik Destek Programları'nı önemsediklerini ifade ederek, "Bu programlar kapsamında Balıkesir ve Çanakkale'de 5 binden fazla kişiye eğitimler verdik. Teknik desteği önemsiyoruz çünkü sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bölgemizde ve ülkemizde yetişmiş beşeri kaynaklarımızın olması gerekiyor" dedi. 
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ, TARİHİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYOR"
"Osmanlı'nın Kalbini Bekleyenler" konulu konferansta Balıkesirlilerle buluşan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, adını Karesioğulları Beyliği'nden alan Karesi İlçesi'nin de ismiyle tarihi yaşatarak önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Sunucu Cansu Canan Özgen sordu, Talha Uğurluel yanıtladı. Uğurluel, "Osmanlı'nın Kalbini Bekleyenler" konferansında her biri Osmanlı'nın farklı dönemlerinde yaşamış Ebu Eyyub el-Ensarî, Ali Kuşçu, Lala Mehmed Paşa, Lala Mustafa Paşa, Adile Sultan, Sokullu Mehmed Paşa, Feridun Ahmed Paşa gibi her biri Osmanlı'nın farklı dönemlerinde yaşamış daha bir çok ismi, hayat hikayelerini ve bu vatan uğruna verdikleri mücadeleleri anlattı. TİYATROCULARLA BİR ARAYA GELDİLER"Eyüp Sultan'ın Manevi İkliminde Osmanlı'nın Kalbini Bekleyenler" konulu konferans için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın konuğu olarak Balıkesir'e gelen Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ve TV Yapımcısı ve Sunucusu Cansu Canan Özgen, ilk olarak Karesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ile buluştu. Cansu Canan Özgen, sanat ve ilmin aynı anda yapılması gerektiğini söyleyerek başarıya giden yolda gençlere tavsiyeler verdi. Gençlere 'yaşadığınız şehirdeki tarihi değerlere sahip çıkın' çağrısında bulunan Tarihçi Uğurluel ise Balıkesir'in önemli bir değeri olan Zağnos Paşa ve çevresindekilerin Osmanlı'nın İstanbul'u fethinde önemli rol oynadığını ve fethin gerçekleşmesine büyük katkılar sağladığını söyledi.KARESİ'DE TARİHİ BİR YOLCULUK YAPTIKBalıkesir'e özel bir ilgi ve sevgi duyduğunu söyleyen Uğurluel, "Karesioğulları Beyliği benim ilgi alanım. Burada bulunmaktan çok memnunum. Karesi Belediyesi de ismiyle tarihi yaşatacak bir misyonu yerine getiriyor" açıklamasında bulundu. Talha Uğurluel ve Cansu Canan Özgen'i Balıkesir'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bugün güzel bir tarih yolculuğu yaptık. Hemşehrilerimizin tarihe olan ilgisi ve programa katılımları bizleri mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Programın ardından Başkan Yücel Yılmaz, konuklara hediyeler verirken, Talha Uğurluel de Balıkesirliler için kitaplarını imzaladı.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ'DE PARKLARIN KEYFİNİ ÇIKARIN"
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi Kuvayi Milliye Mahallesi'ndeki yapımı devam eden parkları inceledi. Şehre 32 yeni park kazandıran belediye, 30.657 m2 alanı yeşillendirdi, 83 parkın revizesi yaptı, 3.574 adet de parklara kent mobilyası koydu.Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlayan Karesi Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde modern parklar ve yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte vatandaşların daha kaliteli sosyal aktivite yapabilmeleri için ekipler çalışma temposunu arttırdı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi Kuvayi Mahallesi'nde yapımı devam eden parkları ve yeşil alanları inceledi. Merkezde ve kırsalda ot biçme ve yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdüren ve şehre 32 yeni park kazandıran Park Bahçeler Müdürlüğü günümüze kadar; 30.657 m2 alan yeşillendirdi, 83 parkın revizesi yaptı, 3.574 adet de kent mobilyası koydu. Yenilenen 43 kırsal mahalledeki parklara da fitness grubu montajı yapmaya devam ediyor. ÇAĞDAŞ VE SAĞLIK KENT İlçeye nefes aldıracak çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmaları yapan belediye, Karesi'de sağlıklı bireyler yetiştirmek, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.Karesi'yi daha çağdaş ve sağlıklı bir geleceğe taşımak amacıyla kent estetiğine yönelik çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "İlçeye 'yeşil' bir kimlik kazandırmak için gece gündüz mesai yapıyoruz. Sağlıklı bir Karesi için yeşilin öneminin farkındayız ve yeşilin değerini biliyoruz" açıklamasında bulundu. 
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'DAN MODERN KÖYLÜ GARAJI
Karesi İlçesi'ni 21. yüzyılın en modern şehirlerinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi yaklaşık 40 yıldır kullanılan ve artık ihtiyaca cevap veremeyen Köylü Garajı'nı 20 günde baştan aşağıya yenileyerek hizmete açtı. Karesi Belediyesi Fen İşleri Ekipleri 3 bin m2'lik kırsal mahallelere ulaşım hizmeti veren Köylü Garajı'nı tamamen yıkıp yeniden inşa etti. Ekipler, minibüs şoförleri, durakları kullanan vatandaşlarla ve çevre sakinleri ile yaptıkları istişareler sonucunda eksiklikleri belirleyerek çalışmalara başladı. 3 bin m2'lik alana renkli kilit parke taşları döşeyen ekipler, alanda oluşturdukları yeni peronları, kamelyaları, bankları ve 12 adet durağı da 13 aydınlatma direği ile de ışıl ışıl modern bir görünüme kavuşturdu. Ayrıca garajın kenarına çocuk parkı da yapıldı. Otobüs giriş çıkışlarının düzenlendiği modern Köylü Garajı'nda artık vatandaşlar daha konforlu seyahat edebilecek. MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi çalışmaların tamamlanmasının ardından Köylü Garajı'na giderek minibüs şoförleri ve vatandaşlarla sohbet etti. İnsanların 'kaliteli yaşam' duygusunu geliştirmek için çaba harcadıklarını ifade Başkan Yılmaz, insanların artık kentli olmak ile şehirli olmak arasındaki farkın sosyal, kültürel ve ekonomik hayata yansımalarını görebildiğini söyledi. "ŞIK TEMİZ MEKANLAR OLUŞTURUYORUZ" Belediyelerin, insanda estetik duygusu yaratan ve şehrin tarihsel kişiliğini güçlendiren şık, temiz mekanlar oluşturmaya özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Kadınların evden çıkıp gezeceği, alışveriş yapacağı, güzel mekanlar, o şehirdeki insanların da davranışlarını etkileyecektir. Şehirli olmak öğlen yemek yediğin yer, otobüs beklediğin durak, bindiğin otobüs, gittiğin yol, şehirde geçirdiğin süre ile ilgilidir. Bizim yapacak çok işimiz var. Modern ve medeni şehirlere yetişmek için gayret edeceğiz. İşte bu yüzden Karesi Belediyesi olarak insanlarımıza şehirli olmanın bilincini kazandırmalıyız. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor" dedi.ŞOFÖRLER DÜZENLEMEDEN MEMNUNKöylü garajı şoförlerinden Hikmet Gökdeniz, "Yücel Yılmaz'dan Allah razı olsun bizi dinledi ve yılların sorununa çözüm buldu. Bu garaj harabelik, araçların girip çıkarken sorun yaşadığı bir yerdi. Daha önce minibüs park edecek yer bulamıyorduk. Yağmurda su basıyordu. Şimdi yağmur suyu tahliye kanalları yapıldı. Yağmurdan güneşten korunmak için de kamelyalar yerleştirdi. Son yapılan düzenleme ile de burasını küçük bir toplu taşıma merkezine dönüştürdü. Vatandaşlarımız artık daha iyi bir hizmet alacak. Şoför esnafımız da düzenlemeyi yerinde buldu. Yaptığı modern çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyoruz, garaj çok güzel oldu" dedi. 
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE NE VARSA BU MEYDANDA"
Uluslararası Altın Ok  Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali gelenek ile geleceği buluşturdu. Geçmişten günümüze ne varsa Altın Ok Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.GELENEK İLE GELECEK BULUŞTUBalıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Uluslararası Altın Ok  Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali, bir festival ya da yarışma olmanın ötesinde 'gelenek ile geleceği' birleştiren bir organizasyon oldu. Gerek festival alanındaki Oba'da bulunan ve Otağ-ı Hümayun adı verilen sultan çadırı gerekse çadırın önünde yakılan, Türk Kültürü'nde ailenin devam ve sürekliliğinin bir simgesi olan ateş ile katılımcılara tarihte yolculuk yaşattı.UNUTULMAYA YÜZ TUTAN MESLEK VE OYUNLAR CANLANDIFestival alanı girişinde kurulan kulelerde, Türklerin kullandığı en eski müzik aletlerinden biri olan adına 'kös' de denilen davullar ve tarihte kurulan en eski 16 Türk Devleti'nin bayrakları ile karşılanan vatandaşlar, alandaki Ortaçağ pazarında ise unutulmaya yüz tutan demir dövme, kılıç, ok, yay ve zırh yapımı gibi meslekleri icra etme imkanı buldu. Geleneksel sporların ve oyunların yeniden canlanmasına olanak veren festivale katılanlar ayrıca mas güreşi, mangala oyunu, aşık oyunu, atak okçuluk oyunu, yağlı güreş gibi bir çok oyun ve spor ile tanışırken geleneksel lezzetlerin de tadına bakma imkanı buldu.GENÇLERİMİZ DEĞERLERİYLE BULUŞTUFestival alanını sık sız gezerek vatandaşlarla buluşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sonrasında yaptığı değerlendirmede gösterilen ilgi nedeniyle mutlu oldukları ifade ederek, "Temel amacımız, halkımızı geleneksel sporlarımız ve kaybetmeye yüz tutmuş kültürel değerlerimizle yeniden buluşturmaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi. Modern ile geleneği buluşturan güzel bir alan oluşturduklarını söyleyen Yılmaz, "Gençlerimize çocuklarımıza bu toprağın değerleriyle buluşması ve tarihine sahip çıkması noktasında önemli bir fırsat sağladık" açıklamasında bulundu. 
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "DİRİLİŞ OYUNCULARI ALTIN OK'TA"
Altın Ok'un sahiplerini bulduğu Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali'ne TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un sevilen oyuncuları damga vurgu.Dizide Bamsı Beyrek karakterine hayat veren Nurettin Sönmez, Samsa'yı canlandıran Melih Özdoğan, Aliyar'ı canlandıran Cem Uçan ve Abdurrahman'ı canlandıran Calal Al, Balıkesir'de festival alanında büyük ilgiyle karşılandı. Festival'e katılan vatandaşları selamlayan oyuncular, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.FESTİVAL ALANINI GEZDİLERVatandaşları selamladıktan sonra alanda kurulan Otağ'da basın mensuplarıyla bir araya gelen dizi oyuncuları gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Otağ'da yapılan basın açıklamasının ardından Diriliş oyuncuları Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın eşliğinde festival alanını gezdi. Oyuncular, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Karesi Belediyesi'nin muhteşem bir organizasyona ev sahipliğini yaptığını ifade ederek, "Organizasyonda emeği geçen ve bizi Balıkesirlilerle buluşturan herkese teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.