Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Haberler
Facebook
Twitter
Başkan Yücel Yılmaz'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:“Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Değerli Hemşehrilerim,24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu kararıyla kendisine verilen “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği tarihtir. Atatürk’ün 100. Doğum yıl dönümü olan 1981 yılından bugüne her 24 Kasım’da, O’nun Başöğretmen oluşu ve Öğretmenler Günü kutlanmaktadır.İnsanoğlu her zaman merak duygusu ve öğrenme isteğiyle var olmuştur. Bu durum insanı kendini geliştirmeye, buluşlar ortaya koymaya ve dünyayı inşa etmeye teşvik etmiştir. İnsanı diğer varlıklardan ayıran bu en önemli özelliği sebebiyle öğretmenlik mesleğinin geçmişi insanlık tarihi kadar eski ve köklüdür. Öğretmenlik insanoğlunun doğumundan ölümüne hayatının her safhasında yer etmesiyle ve tarihin akışını değiştirebilecek güçte olmasıyla da en etkili meslektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle tarihi insanlık kadar eski bu güzel mesleğe ayrı bir önem atfedilmiş, yarın ülkemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bugün öğretmenlerimize emanet edilmesinin önemine vurgu yapılmıştır.Aydınlık ve güzel bir gelecek geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yarınlar için iyi yetiştirilmesiyle mümkündür. Çocuklarımızın doğru bir karakterle yetiştirilip faydalı işler yapmaya yönlendirilmesi; onların milli ve manevi değerlere bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, aklın, çağın ve bilimin gereklerine sıkı sıkıya sarılarak çalışmalarının sağlanması eğitim ordumuzun kıymetli mensupları öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışmaları sonucunda ortaya çıkmaktadır.Kıymetli Öğretmenlerimiz,Sizler, yeni neslin yetiştirilmesi ve aydınlık geleceğin inşa edilmesi gibi kutsal bir görev üstlenmektesiniz. Ortaya koyduğunuz emek ve özveri her şeyin üstündedir. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” anlayışının temsilcileri olarak sizlere çok şey borçluyuz.Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verilişinin 92. Yıldönümünü kutluyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”
Büyükşehir ‘Altın Karınca’dan 2 ödülle döndü
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul’da gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği’nin ‘Altın Karınca Ödülleri’ne katıldı. Büyükşehir Belediyesi; Kültür ve Sanat ile Mimari ve Kentsel Tasarım kategorilerinde 2 ödüle birden layık görüldü. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından İstanbul’da düzenlenen ‘Altın Karınca Ödülleri’nden, Balıkesir’e dört ödül birden geldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sanat kategorisinde ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabıyla, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ise; Mimari ve Kentsel Tasarım kategorisinde ‘Edremit Körfezi Sahil ve Rekreasyon Alanı’ projesiyle 2 ödüle layık görüldü. Çevre ve Atık Yönetimi kategorisinde ‘Yeşil Enerjiyle Kalkınan Doğal Şehir Sındırgı’ projesiyle Sındırgı Belediyesi ve Mimari ve Kentsel Tasarım kategorisinde ‘Sabahattin Ali Anı Evi’ projesiyle de Edremit Belediyesi ödül aldı.BAŞKAN YILMAZ: ALDIĞIMIZ ÖDÜLLER PERSONELİMİZİN DUYARLI YAKLAŞIMININ ÜRÜNÜ Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmak üzere iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Altın Karınca Ödülleri törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Büyükşehir Belediyesi olarak 2 ödül ile dönüyoruz. Mimari ve Kentsel Tasarım Kategorisinde Edremit Körfezi Sahil ve Rekreasyon Alanı Projesi ile Kültür Sanat Kategorisinde ise ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabımız ile ödül aldık. Aldığımız bu ödüller; personelimizin duyarlı yaklaşımı ve kamuoyunda etki uyandıracak çalışmalarının ürünü. Emeği geçen daire başkanlarımız ve personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca aynı yarışmada ödül alan; Sındırgı ve Edremit Belediyelerimizi de kutluyorum.” diye konuştu. 
Bu park sayesinde yeni nesil trafik canavarı olmayacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, trafik kurallarına duyarlı bir nesil yetiştirme hedefiyle inşa ettiği trafik eğitim alanı tamamlanmak üzere. 10 bin 36 metrekare alan üzerinde yapılan ve minyatür bir şehrin canlandırılacağı parkta çalışmalar sona yaklaştı.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara trafik kurallarını ve kültürünü küçük yaşta kazandırarak daha bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla trafik eğitim parkı inşa ediyor. Deneyimli trafik eğitmenleriyle birlikte; okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimlerinin verileceği eğitim parkı, Karesi İlçesi Paşaalanı Mahallesi 10 bin 39 metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. Büyükşehir ekiplerinin hızlı bir şekilde çalışmaya devam ettiği trafik eğitim parkında çalışmalarda sona gelindi. MİNYATÜR BİR ŞEHİRÇocukların akülü araçlar kullanarak eğlenirken öğreneceği, içerisinde afet acil durum binası, itfaiye binası, hastane, okul, market, kafeterya, ücretli otoban girişi, trafik işaretleri, tren ve otobüs maketlerinin yer alacağı bu minyatür şehirde gelecekteki trafik sorunlarının şimdiden azaltılması hedefleniyor. Balıkesir’in en önemli eğitim merkezlerinden birisi olacak trafik eğitim parkında ayrıca; eğitim amaçlı amfi, bisiklet ve yaya yolu ile çocuk oyun alanı bulunuyor.
12 milyon m3 metan gazı enerjiye dönüştü
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, 50 bin hanenin yıllık enerjisini karşılayan elektrik üretim tesisi; 11 ayda 12 milyon metreküp metan gazının atmosfere salınımını engelledi.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda metan gazını enerjiye çevirecek üretim tesisi geçtiğimiz yıl faaliyete başladı. Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda atmosfere yayılan metan gazını elektriğe çevirmek için hazırlanan tesise 2 motor takviyesi daha yapılarak 5,6 Mw olan kurulu gücünü 8,4 Mw kurulu güce ulaştırdı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda büyük bir adım olan çevreci tesiste, 400 bin ton çöp işlenerek 50 bin haneye enerji olarak veriliyor. 2021 yılında üretimin daha da artırılması hedeflenen tesis, 2020 yılının başından bu yana 12 milyon metreküp metan gazının salınımını engelledi.HEDEFLENENDEN BİR YIL ÖNCE HİZMETE BAŞLADIBalıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli çevre projelerinden birine daha imza attı. Altıeylül İlçesi Gökköy Mahallesi’nde bulunan ve ilçelerin katı atıklarının işlendiği Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda atıklardan enerji üretecek tesis tam zamanlı üretime geçti. 2021 yılından itibaren Balıkesir’de çöpten elektrik üretiminin başlaması hedeflenirken ekiplerin hızlı çalışması sayesinde tesiste tam zamanlı elektrik üretimine başlanıldı. Tesiste, yıllık ortalama 400 bin ton çöp işlenerek 18 bin hanenin aylık enerji ihtiyacı karşılanırken tesisim tam zamanlı üretime geçmesi sayesinde 50 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanmaya başladı.ÖRNEK PROJELER ARASINDA YERİNİ ALDIHem Balıkesir’in hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan tesisin tam zamanlı çalışması sayesinde Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda atmosfere yayılan gazlar da enerjiye dönüştürülmüş oldu. Açığa çıkan 12 milyon m3 metan gazının hem doğayı kirletmesi engelledi hem de enerjiye dönüştürülerek ülke ekonomisine de katkı sağlandı.ÇÖP EKONOMİK BİR DEĞERE DÖNÜŞTÜTürkiye'ye örnek olan tesis ile ilgili açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Çöpü sorun olmaktan çıkarıp ekonomik ve ekolojik bir değere dönüştüren tesis sayesinde kirletici gazların salınımı önemli ölçüde azaltıldı. Doğaya, toprağa ve insana saygılı çevreci yatırımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek." dedi.
Başkan Yücel Yılmaz'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:"Kıymetli Hemşehrilerim,82 yıl önce bugün aziz Milletimiz ‘Büyük Milli Matemimiz’ olarak duyurulan acı bir haber almıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 saat 09.05’de yaşamını yitirmiş, geriye büyük bir miras ve O’nu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü bırakmıştır.Askerî ve siyasî dehası başta olmak üzere çok yönlü kişiliği ile bir milletin varoluş destanına öncülük eden Ulu Önder Atatürk, ‘Hasta Adam’ ilan edilen bir coğrafyada; Kafkas cephesi ve Çanakkale cephesinden Suriye, Sina ve Filistin cephelerine oradan Sakarya Meydan Muharebesine kadar dört koldan günümüz Türkiye’si için mücadele etmiş ve bu mücadele sonucunda yüzyılların getirdiği büyük bir medeniyet mirasını modern çağa taşımıştır.Modern ve uygar bir ulus devlet için birçok alanda reformlar gerçekleştiren Atatürk kendisinden sonra gelen siyaset ve devlet adamlarına da önemli bir örnek olmuştur. TBMM’nin kuruluşundan itibaren ve özellikle Cumhuriyet’in ilk yıllarıyla birlikte gerçekleştirilen; yabancılara tanınan ekonomik imtiyazların kaldırılması, üretim araçları ve demiryollarının millîleştirilmesi, bilimsel eğitimin esas alınarak yabancı okulların kontrolünün devlete verilmesi, kadın hakları ile seçme ve seçilme haklarının verilmesi, sanayi teşvik kanununun yapılması ve toprak reformunun gerçekleştirilmesi, TCDD, THK, MTA, TTK, TDK’nın kurulması Atatürk’ün hedefleri ile Türkiye Cumhuriyet’inin sosyo-politik yapısını güçlendirmiştir.Tüm bunlarla birlikte Atatürk yaptıklarını hiçbir zaman yeterli bulmamıştır. Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde modern bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Ulu Önder’in her zaman en büyük hedefi olmuştur. Bugün ülkemiz; güçlü devlet yapısı ve ekonomisiyle bu hedefte emin adımlarla ilerlemektedir.Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82.yılında anarken O’nun Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde vermiş olduğu hutbede Balıkesirliler ile ilgili söylediklerini de hep belleğimizde tutuyoruz: “…Bu dakikada milletimize ve milletimizin şimdiki ve geleceğine ait konuları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde, Allah'ın huzurunda bulunuyoruz. Beni bu şerefe kavuşturan Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum…”Milli Mücadele’de Kuvây-ı Milliye hareketleriyle her daim Atatürk’ün yanında olan Balıkesirlilerin torunları olarak, bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82.yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz."
‘Milli Mücadelede Balıkesir’ Yayınlarının Lansmanı Gerçekleştirildi
Tarih yazmanın, tarih yapmak kadar mühim olduğu bilinciyle eserlerini ortaya koyan araştırmacı-yazar Aydın Ayhan’ın “Benim en büyük mirasım.” dediği çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yayınları olarak can buldu. “Milli Mücadelede Balıkesir” adlı yayın grubunun lansmanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Balıkesirli araştırmacı-yazar Aydın Ayhan’ın, 1970’li yıllarda başladığı kent araştırmalarının bir bölümü olan 7 eserlik “Milli Mücadelede Balıkesir” yayın grubunun; tanıtım, söyleşi ve imza günü Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aydın Ayhan’ın, geçmişten bu güne arşivlediği belgelerle, geniş çaplı kitap ve tarihi eser koleksiyonunun sergisiyle lansmana Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile eşi Mehtap Yılmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Sergiyi, Aydın Ayhan Hocayla birlikte gezen Başkan Yılmaz, belgeler ve eserler hakkında bilgi aldı.KOLEKSİYONUNU MÜZEYE BAĞIŞLAYACAKBalıkesir ve çevresinin tarihini anlatan birçok kitap kaleme alan Aydın Ayhan’ın biyografisinin seyredilmesinin ardından, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman’ın moderatörlüğünde söyleşi gerçekleştirildi. Ayhan’ın, bu güne kadar yaptığı çalışmalar ve Balıkesir’in milli mücadele yıllarını anlattığı söyleşiyi, katılımcılar ilgiyle izledi. Ayhan, söyleşide; tarihi eser koleksiyonu ve belgelerini yeni açılacak müzeye bağışlayacağının da müjdesini verdi.“KENT ŞÜKRAN BERATI” TAKDİM EDİLDİSöyleşinin ardından Aydın Ayhan’a, Kent Şükran Beratı takdim eden Başkan Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez Kent Şükran Beratı takdim ettiklerini söyleyerek “Bunu ilk kez Aydın Ayhan hocamıza takdim etmek bizim için çok anlamlı. Şehrimize yeni kazandıracağımız müzemizde kendisine bir oda yapacağız, belgeleriyle birlikte orada çalışmalarını yapabilmesi için. Şehrimizin geçmişini Aydın Ayhan hocamızdan öğreniyoruz, Balıkesirli olmanın gururunu hepimize yaşatıyor. Şehrimize, Kuvayı Milliye Şehri dememizin bir sebebi var. Bu sebebin tescilli belgesi var. Bir sivil örgütünün insanlara erzak dağıtımı, iaşe dağıtımı ve organize iş yaptığının belgeleri sadece Balıkesir’de var. Bu belgelerin tarihine bakıldığında diğer illerin hepsinden önce yapılmaya başlanmış. Belgeler, Aydın Ayhan Hocamızda mevcut. Bu belgelerle birlikte İstiklal Madalyası için müracaatımıza il olarak hep birlikte devam edeceğiz. Allah, Aydın Ayhan Hocamıza ömür versin. Planladığı kitapların hepsini bitirirken bu yolculuğunda biz de yanınızda olacağız. Kitaplar, Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.Program sonunda Ayhan, Başkan Yılmaz ve tüm katılımcılar için kitaplarını imzalayıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Kitaplar lansmana özel, Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Başkan Yücel Yılmaz’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyledir:"Kıymetli Hemşehrilerim,Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 bir milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu ilan ettiği bir tarihtir. Bu tarih; bir ulusun, vatanını parça parça etmeye gelen düşmanlarına karşı tek vücut olup “dur” deyişinin yankılanmasıdır. Bu tarih, damarlarımızdaki kanın hürriyet sevdası için aktığı bir tarihtir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” sözü de 29 Ekim 1923 tarihinin önemini ifade etmektedir.Yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Cumhuriyet, Türk milletine armağan edilen ve ilelebet korunması gereken önemli bir mirastır. Millî Mücadele fitilinin ateşlendiği Balıkesirimizin önde gelen Kuvây-ı Milliye birlikleri başta olmak üzere Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların ve daha nice isimsiz kahramanımızın içindeki vatan ve hürriyet aşkı memleketimizin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olmuş ve bu mücadele nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır.Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gücünü göstermiştir. Demokrasi esasına dayanan Türkiye Cumhuriyeti, milletin iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idaresindeki yönetimini hedef alanların, vatandaşlarımızın canına kastedenlerin, ülkemizin yarınlarını karartmak isteyenlerin hain emellerine engel olmuştur.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."
Arıcılık faaliyetleri ödül getirdi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  “Sağlık Akan Petekler” projesiyle, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 11. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. İzmir Suat Taner Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Çevre Kategorisi’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Sağlık Akan Petekler Projesi kapsamında; Türkiye’de ilk ve tek “Ana Arı Üretim İzni” belgesine sahip Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi ile ödüle layık görülen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz aldı.ARICILIK FAALİYETLERİSÜRDÜRÜLEBİLİR VE GELİR GETİRİCİ OLACAKBalıkesir’de; arıcılığın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla arıcılık eğitimlerinden kovan ve arıcılık ekipmanına kadar her türlü desteği sağladıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz “Hedefimiz, şehrimiz genelinde doğal ve organik ürün verimliliğini artırmak, arıcılık faaliyetlerini sürdürülebilir, gelir getirici hale dönüştürmek ve özellikle kırsal bölgelerimizde yeni istihdam alanları oluşturmak. Bizler, üreticilerimiz ürettiğinin karşılığını alsın, tüketicilerimiz ise doğal ve sağlıklı gıda ile buluşsun istiyoruz. Doğal özelliklerini koruyarak yapılacak üretimin her zaman yanındayız.” diye konuştu. BALIKESİR BALININ TANINIRLIĞI ARTACAKTürkiye’de şu ana kadar kurulmuş en büyük Bal Ormanı Projesi’ni de hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz “Kazdağı Bal Ormanı Projesi” ile Kazdağları’nda yer alan ve arıcılık konusunda eski bir geleneğe sahip olan Dereli Köyü mevkiinde çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, projeyle bir yandan nitelikli ve sağlıklı bal üretimi yaparken diğer yandan da Balıkesir balının hem üretimini hem de tanınırlığını artıracaklarını vurguladı.