Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Haberler
Facebook
Twitter
SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUYOR
Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; jeotermal enerjiyle ısıtılması hedeflenen tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi için protokol imzaladı.MALİYET DÜŞECEK KALİTE VE VERİM ARTACAKBüyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç tarafından imzalanan protokol ile bitkisel üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre bir araya getirilerek, üretimin her safhasında kontrol edildiği, üretimde verim ve kalitenin arttırıldığı, düşük maliyetli üretimin teşvik edilerek karlılığın sağlandığı, modern tarıma geçişi hızlandırarak yıl boyu üretimi yaygınlaştırmayı sağlayacak ve iyi uygulama örneği teşkil edecek; jeotermal kaynakla ısıtılan tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulması hedefleniyor.JEOTERMAL KAYNAKLA ISITILACAKBüyükşehir Belediyesi olarak jeotermal enerjiyle ısıtılan tarıma dayalı ihtisas sera organize sanayi bölgesi kurulabilecek alanların belirlenmesi noktasında en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, bu proje ile tarıma yeni bir ivme kazandırmak üzere yola çıktıklarını ifade etti. Yılmaz, "Jeotermal kaynakları organize sanayi bölgesinde kullanarak sıfıra yakın bir maliyetle seraların ısıtıldığı katma değeri yüksek ürünleri Balıkesir'de yetiştireceğiz." açıklamasında bulundu.
BAŞKAN YILMAZ "BANDIRMA İÇİN DOĞRU OLAN NEYSE BİZİM DOĞRUMUZ ODUR"
Bandırma'da kim taş üstüne taş koymak istiyorsa, onlarla beraber hareket edeceklerini açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bizim doğru olana karar vermemiz lazım, Bandırma için doğru olan neyse bizim doğrumuz odur." dedi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma İlçesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Bandırma Belediye Başkanlığına seçilen Tolga Tosun'u ziyaret etti. 2019 yerel seçimlerinde cumhur ittifakı adına tüm gücüyle çalışan AK Parti İlçe Başkanlığı ve MHP ilçe Başkanlıklarına teşekkür plaketi verdi. Bandırma'da esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Başkan Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmara Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda muhtarlar, engelli vatandaşlar ve sporcular ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi."BANDIRMA HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK"AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı'nda teşkilat mensuplarına hitap eden Başkan Yılmaz, Balıkesir'e hizmet etmek için yola çıktıklarını ve Bandırma'nın da her şeyin en güzelini hak ettiği söyledi. Güçlerini teşkilat mensupları ve vatandaşlardan aldıklarını yineleyen Başkan Yılmaz, "Sizlerden aldığımız güçle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildik. Seçimi derinlemesine analiz yapanlar göreceklerdir ki Bandırmalılar seçimlerde ciddi manada bizlere destek vermiş. Kesinlikle tek kesimden oy aldık diyemeyiz. Sonuçlara baktığımız zaman millet ittifakından da oy almışız, cumhur ittifakından da istenilen desteği almışız. İl genelinde bir mutabakat olmuş. Oyların yer değiştirmesi ve akışına baktığımız zaman toplumun bizden beklentisi çok. Bu da Karesi Belediyesi'nde iken ortaya koyduğumuz vatandaş odaklı hizmet ve siyasetin üreten kısmında olmamızdan kaynaklanıyor." dedi."NASIL YAPILIR, HANGİ PARAYLA YAPILIR SÜRECİ BAŞLADI'Sadece Balıkesir merkezin değil tüm ilçelerin belediye başkanıyım' diyen Başkan Yılmaz, "Bandırma'da kim bir taş üstüne taş koymak istiyorsa, biz onlarla beraber hareket edeceğiz. Belediye başkanlığını yaparken de herkesin koltukların geçici olduğunu bilmesi lazım. Bizim doğru olana karar vermemiz lazım, Bandırma için doğru olan neyse bizim doğrumuz da odur.Seçim döneminde yaklaşık 350 bin vatandaşımızın elini sıktığını belirten Başkan Yılmaz,  "Artık işimiz içerde belediyenin mutfağında, işler nasıl yapılır, hangi parayla yapılır, hangi bakanlıktan ne istenir süreci başladı. Artık siyasiler mutfakta yemeği hazırlamalı ki yemeği sunabilsin." dedi.
150 MİLYON DOLARLIK İTHALATI BALIKESİR SONA ERDİRECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilen Balıkesir SEKA Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçmesiyle 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilerek cari açığın azaltılacağını söyledi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yeniden faaliyete geçen Balıkesir SEKA Fabrikası'nın Cumhurbaşkanı Kararı ile özel endüstri bölgesi ilan edilmesini değerlendirdi. Özel teşebbüs eliyle, 140 milyon Euro'luk yatırımla üretime başlayan SEKA Fabrikası'nın cari açığı yılda 150 milyon dolar azaltacağının öngörüldüğünü belirtti.Türkiye'nin kağıdının Balıkesir'de üretileceğini belirten Yücel Yılmaz, "Devletimizin aldığı bu karar çok özel bir karar. Ülkemizin cari açık verdiği bu alanda yerli üretimi arttırmak Balıkesirimize nasip oldu. Bu tesisimiz hurda kağıttan, kağıt üretecek. Bu yatırımın karşılığında yıllık 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve kağıdı ülkemizde üretebileceğiz.”
BALMEK’İN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
BALMEK’in 2018-2019 yılı yıl sonu sergisi açılışı, 24 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Avlu Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz da katılarak, el emeği eserleri inceledi.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü çatısı altında bulunan Balıkesir Meslek Edindirme Kursları (BALMEK)’in 2018-2019 yılı yıl sonu sergisi açıldı. 24 Nisan Çarşamba günü saat: 14.00’te Avlu Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılış; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından açılış konuşmaları ve özel çocukların Mehteran gösterisiyle başladı.KURSİYERLERLE YAKINDAN İLGİLENDİYaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürü Atik Sahil, sergi açılışına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz ve diğer protokol üyelerine uygulama stantlarını gezerken eşlik etti. Birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri beğeniyle inceleyen Mehtap Yılmaz, kursiyerlerle yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.PROTOKOL ÜYELERİ İLGİ GÖSTERDİSergiye katılanlar arasında; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz, Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile eşi Gül Zeybek, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile eşi Pelin Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın eşi Cemile Avcı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Etkinlikler Müdürü Ali Zeybek, Yaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürü Atik Sahil ve diğer protokol üyeleri yer aldı.
34 YIL ÖNCE VALİ OLAN BAŞKAN YILMAZ KOLTUĞUNU ÖĞRENCİYE DEVRETTİ
Bundan 34 yıl önce 23 Nisan’da Valilik koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu bayramda makamını General Kemal Balıkesir Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Zeynep Duru Çakmak’a devretti. Bir günlüğüne Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeynep Duru Çakmak Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan’dan bisiklet istasyonları oluşturulmasını istedi. Törende Emre Keskin ve Ecem Ebrar Uykucuoğlu isimli öğrenciler de Genel Sekreter yardımcısı oldu.34 YIL ÖNCE VALİLİK KOLTUĞUNA OTURDUBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 1985-1986 yıllarında dönemin Valisi Feyzi Yetkiner’in makamına oturarak valilik yaptığını söyledi. Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu’nda okurken 1985-1985 eğitim öğretim yılında 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Balıkesir Valisi olduğunu belirten Yücel Yılmaz, bu mutluluğu Zeynep Duru Çakmak’a tattırdı.BİSİKLET İSTASYONU İSTEDİ23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dahilinde gelenek haline gelen öğrencilerin makama oturması töreninde General Kemal Balıkesir Ortaokulu öğrencisi Zeynep Duru Çakmak Büyükşehir belediye Başkanı oldu. Koltuğu Yücel Yılmaz’dan devralır almaz Valilik koltuğuna oturan Dilek Erkurt’un telefonuna bakan minik başkan gerekli talimatları aldı. Daha sonra İtfaiye Daire Başkanı ile telefonda görüşerek Sındırgı Osmanlar Kırsal Mahallesi’ndeki yangın hakkında bilgi alan Başkan Zeynep Duru Çakmak Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan’dan bilgiler aldı. Küçükkapdan’ın isteğini sormasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Duru Çakmak, Balıkesir genelinde BALKART ile kiralanabilecek bisiklet istasyonu oluşturulması önerisinde bulundu.  Zeynep Duru Çakmak ayrıca kendi okulundan başlanmak üzere okul bahçelerinde düzenlemeler yapılmasını istedi. Makam töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın öğrencilere verdiği hediyelerle sona erdi.HER GENÇ BİR BAYRAKTIR23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ulusumuzun temsili misali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan 23 Nisan 1920’yi ilelebet bağımsızlığımızın göstergesi, sembolü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden atalarımıza ve Ulu Önder Atatürk’e teşekkür ediyoruz. Bundan 99 yıl önce çocuğa en çok değer bir ulus olduğumuzu bu bayramla simgeleştirmiş ve bağımsızlığımızın temelini atmıştır. Her Türk genci bir bayraktır, bayrağımızın ilelebet dalgalanacağının göstergesidir. Geleceğimizin umudu olan ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla beraber bu ülkede kardeşçe yaşamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.” diye konuştu.
BAŞKAN YILMAZ ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Balıkesir Valiliği tarafından gerçekleştirilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” törenlerine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, törende çocuklarla yakından ilgilenerek, gösterilerini ilgiyle izledi.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla saat:10.15’te başladı.BALONLARLA KARŞILADIResmi törenin ardından Atatürk Parkı’ndaki kutlama törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, orada bir günlüğüne Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın makamına oturan Altıeylül Yunus Emre Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Dilek Erkut ve Vali Ersin Yazıcı’yı balonlarla karşıladı ve hep birlikte balonları havaya uçurdular.GÖSTERİLER AYAKTA ALKIŞLANDIMehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Elif Karabacak'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından; anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu. "Sporda Yetenek 10'la Gelecek" projesi kapsamında sporcularının yaptığı gösteriler; protokol üyeleri ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.ÇOCUKLARI KIRMADIBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kutlamalarda çocuklarla yakından ilgilenerek, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları kırmadı.Törenlere; Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Polis Meslek Eğitimi Merkezi Müdürü Ünsal Hayal, Balıkesir Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da katılım gösterdi.
İŞTE BALIKESİR’DE KEŞFEDİLEN ÜÇ YENİ BÖCEK TÜRÜ
Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Sakin Vural Varlı tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 yeni böcek tespit edilerek dünya literatürüne kazandırıldı. Böceklere Balıkesir’e özgü isimler verilerek bilim dünyasında Balıkesir’in tanıtımına ciddi katkı sağlayacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’nde, keşfedilen üç böcek türünün tanıtımı yapıldı.Balıkesir’de keşfedilen böcek türleriyle ilgili şu bilgiler verildi:Bulunan böcekler:1. Karesiensis: Yaşlı meşelik alanlarda hayat döngüsünü sürdüren bir böcektir.2. Erdeki: Yaşlı meşe kovuklarında yaşayan bir böcek.3. Tezcani: Kayın ve yaşlı meşelik alanlarında yaşayan bir böcek.Bu böcekler uzun yıllar yapılan gözlem ve incelemelerle, pencere ve çukur tuzaklar yöntemiyle tespit edilmiştir.Çalışma Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi (BAP) katkıları ile gerçekleştirilmiştir.Biyolojik çeşitliliğin temel yapıtaşı olan bitki, hayvan ve mikroorganizmalar ekolojik dengenin korumasında büyük bir rol oynamaktadır. Günümüzde ise biyolojik çeşitliliği oluşturan bu canlı gruplarında hızlı bir azalma yaşanmaktadır. Bu azalma içerisinde en büyük etki beşeri kaynaklı olmakla birlikte aynı zamanda doğal etkenlerinde rolü bulunmaktadır. Türkiye biyolojik çeşitlilik bakımından Avrupa ve Ortadoğu’nun en zengin ve Dünya’da kıta özelliği gösteren nadir ülkelerinden biridir. Ülkemizin en önemli ekolojik zenginliklerinden biri de ormanlardır. Ormanlar değişik bitki ve hayvan topluluklarına sahip olup tür zenginliği bakımından olağanüstü bir çeşitliliğe sahiptir. Marmara bölgesi içerisinde yer alan Balıkesir ili 649.115 hektarlık toplam ormanlık alanı ile ülkemiz içerisinde 5. sırada olup Akdeniz ve Avrupa fauna elemanlarının geçiş noktası üzerinde yer almaktadır. Ayrıca hem endemik takson hem de biyolojik çeşitlilik açısından Kazdağları ve Kapıdağ yarımadası Balıkesir ili sınırları içerisindedir.Son yıllarda özellikle Türkiye’den Balıkesir Üniversitesi’nden araştırmacılarında aralarında bulunduğu Avrupa ve Akdeniz havzasında orman içi biyolojik çeşitliliğin özünü oluşturan ve yaşlı, çürümüş veya çürümekte olan meşe ağaçlarında hayatlarının en az belli bir döneminde bağımlı olarak yaşayan ve literatürlerde “saproksilik” olarak adlandırılan böcek türlerin araştırılması ve orman ekosistemlerindeki biyolojik çeşitliliğin belirlenmesi, türlerin yaşam alanlarının korunması ve ekolojik fonksiyonlarının devamlılığının sağlanması amacı ile çalışmalar yapılmış ve şimdiye kadar 30’dan fazla yeni tür ülkemizden bilim dünyasına kazandırılmıştır.Türkiye meşe habitatları projesi (TOHP) kapsamında Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Dok. Öğr. Gör. Sakin Vural VARLI’nın yürütücülüğünde, Doktora öğrencisi Uzman Hakan SÜRGÜT, Doktora öğrencisi Uzman Aylin TÜVEN, İsveç Linköping Üniversitesinden Ekolog Dr. Nicklas JANSSON, İzmir Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serdar TEZCAN ve Avrupa’dan yaklaşık 20 bilim adamı ile beraber ölü oduna bağımlı (Saproksilik) böceklerin belirlenmesi amacıyla Avrupa’da yapılan çalışmalarla koordineli olarak TÜBİTAK ve Balıkesir Üniversitesi tarafından desteklenen projeler kapsamında Balıkesir ilimizin Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ yarımadasında yaşlı meşe ağaçlarında pencere ve çukur tuzaklar ile bir dizi çalışmalar gerçekleştirdik.Bu çalışmalar sonucunda pencere tuzaklar ile yakalanan Coleoptera (Kınkanatlılar) takımından Elateridae (Takla böcekleri) familyasına bağlı “Ampedus Dejean, 1833” cinsine ait 2 yeni böcek türü Uluslararası Zooloji İsimlendirme Yasasına (ICZN) uygun olarak Balıkesir ilimizin tarihsel geçmişine dayanak olarak eski ismi olan “Karesi” ve çalışma alanımız olan Kapıdağ yarımadası Erdek ilçe sınırlarımızda bulunduğundan “Erdek” isimlerinden esinlenilerek adlandırılmış ve Aralık 2018 tarihinde Boletín de la Sociedad Entomológica Aragonesa adlı bilim dergisinde Ampedus karesiensis ve Ampedus erdeki (Elateridae) olarak tüm bilim dünyasında tanıtılmıştır.Uluslararası Doğa Koruma Örgütü (IUCN)’nün destekleri ile 2004 yılından itibaren başlatılan proje kapsamında Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden birçok bilim adamı ile ölü oduna bağımlı saproksilik böcek türlerinin belirlenmesi, yaşam ve yayılış alanları tespit edilerek tehdit kategorilerinin tespit edilmesi üzerine hem Avrupa hem de Akdeniz havzasındaki çalışmalardan ortaya çıkan bulguları kullanarak elde ettiği verileri kendi oluşturduğu bilimsel standartlar ile yorumlamakta ve belli periyotlar dahilinde bu verileri güncelleyerek yeni türlerin tehdit kategorilerini ve daha önce tespit edilmiş türlerin tehdit seviyelerindeki değişimleri belirlemektedir. Bu çalışmalar sonucunda yeterli verinin toplanamadığı tür ve yaşam alanlarına dair bilgilerin artırılması Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Akdeniz ve Avrupa ülkeleri için üzerine yoğunlaşılması gereken konuların başında gelmektedir. Uluslararası Doğa Koruma Örgütünün (IUCN) 2018 yılında yayınlamış olduğu Akdeniz havzası saproksilik böcek türleri ve tehdit kategorilerine dair araştırma bulgularının hala Türkiye’nin olası tür zenginliğini yansıtmadığı açıkça görülmektedir. Bu kapsamda Balıkesir Üniversitesi olarak Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden birçok bilim adamı ile koordineli biçimde çalışarak yeni türlerin tespit edilmesinin yanında mevcut veri tabanlarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
BÜYÜKŞEHİR İLK MECLİSİNİ YAPTI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 13. maddesi ve 5393 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 19. maddesi gereğince; Nisan Ayı Olağan 1. Meclis toplantısı 18 Nisan 2019 günü saat 16:00’da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Kat:7’de bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda toplanarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda; Meclis Divan, divan katibi, encümen üyeleri, ihtisas komisyonları seçildi. DİVAN SEÇİMLERİMeclis divan seçimlerinde sonucunda; Meclis 1. Başkan Vekili Ramazan Bahçavan, Meclis 2. Başkan Vekili Feyyaz Çiftçi, divan katibi asil üye seçimlerinde; Seval Özbay Okur ve Ahmet Önder, divan katibi yedek üye sonuçları Muhammed Zahid Bayram, Muhammed Mustafa Sali gizli oylama ile seçildi.ENCÜMEN SEÇİMLERİEncümen seçimlerinde; Yasin Sağay, Ramazan Bahçavan, Mehmet Birol Şahin, Süleyman Aksoy, Mehmet Karaboğa gizli oylama ile üye olarak seçildi.İHTİSAS KOMİSYONLARIBüyükşehir Belediyesi 2019 Yılı İhtisas Komisyonlarında yapılan seçimler sonucunda aşağıdaki isimler seçildi;PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU1- İsmail Cankul, 2- Cemal Akkılınç,  3- Mehmet Birol Şahin, 4- Rifat Köybaşıoğlu, 5- Bahattin Uysal, 6- Bürhanettin Ağabeyoğlu, 7- Canan Kırdar, 8- Oktay Erbalaban, 9- Ömer Öztürk.İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU1-  Ramazan Bahçavan, 2-  Akif Kandemir,  3-  Rifat Köybaşıoğlu, 4-  Yasin Sağay, 5-  Fahrettin Dolar, 6-  Süleyman Cengiz Dikici, 7-  Halime Nalan Korkmaz, 8- Yalçın Cömert, 9- Metin Özpınar.ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU1-  Emin Ersoy, 2-  Feyyaz Çiftçi, 3-  Mustafa Korkmaz, 4-  Ali Rıza Deniz, 5-  Ekrem Pehlivan, 6-  Selim Panç, 7-  Zerrin Tok, 8- Bülent Başaran, 9- Özgür Çelebioğlu.EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU1- Yusuf Cengiz, 2-  Ekrem Pehlivan, 3-  İbrahim Dürmüş, 4-  Kemal Kalyoncu, 5-  Uğur Güneri, 6-  Murat Yazgan, 7-  Özgür Dönmez, 8- Davut Çengel, 9- Basri Ersan Kırbaş.ULAŞIM KOMİSYONU1- Süleyman Aksoy, 2- Yasin Sağay, 3- İsmail Akgün, 4- Orhan Kaya, 5- Esat Şık, 6- Mehmet Çetin, 7- İbrahim Altaş, 8- Ayhan Halil, 9- Ali Yıldız.KIRSAL ALAN, TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU1- İsmail Avcu, 2-  Yusuf Özkan, 3-  Fedai Tavşan, 4-  Recep Süzer, 5-  Ali Koç, 6-  Burhan Ast, 7-  Mehmet Çetin, 8- İbrahim Altaş, 9- Recep Can.TARİFE KOMİSYONU1- Yasin Sağay, 2-  Süleyman Saran, 3-  Ahmet Önder, 4-  Muhammed Mustafa Sali, 5-  Türkan Buğra, 6-  Yüksel Türk, 7-  Oktay Erbalaban, 8- Ahmet Erkal, 9- Serkan Mehmet Ertan.AİLE, KADIN VE ÇOCUK KOMİSYONU1- Turhan Şimşek, 2-  Muhammed Zahid Bayram, 3-  Çiçek Mutlu Kocaman, 4-  Zeynep Özdemir, 5-  Seval Özbay Okur, 6-  Halime Nalan Korkmaz, 7-  Zerrin Tok, 8- Mehmet Ersoy Fidan, 9- Emine Nur Çöller.TURİZM VE TANITIM KOMİSYONU1- Ekrem Yavaş, 2- Yaşar Ceyhun Mırız, 3- Hasan Fahri Atlı, 4- Cemal Akkılınç, 5- Murat Tuna, 6- Hüseyin Gazi Pişgin, 7- Mehmet Çakır, 8- İbrahim İlhan, 9- Ali Yıldız.TEMEL HAKLAR VE HUKUK KOMİSYONU1- Dinçer Orkan, 2- Mehmet Birol Şahin, 3- Zeynep Özdemir, 4- Çiçek Mutlu Kocaman, 5- Mustafa Levent Gurup, 6- Canan Kırdar, 7- Ahmet Erkal, 8- İsmail Şafak, 9- Emine Nur Çöller.SOSYAL HİZMETLER, ENGELLİLER VE HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU1- Hasan Avcı, 2- Yaşar Ceyhun Mırız, 3- Mehmet Zeybek 4- Feyyaz Çiftçi,5- Recep Ali Ayaz, 6- Yüksel Türk, 7- Adil Levent Coşkun, 8- Hüseyin Gazi Pişgin, 9- Raşit Günhan.