Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Haberler
Facebook
Twitter
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KIRSALA TATLI ZİYARET"
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kamçıllı Mahallesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen aşure hayrına katılarak vatandaşlara aşure ikramı yaptı. Mahalle Muhtarı Orhan Efe eşliğinde mahalle sakinleriyle sohbet eden Yılmaz’ı özellikle çocuklar büyük bir mutluluk ve sevgiyle karşıladı.Vatandaşların Muharrem Ayı'nı kutlayan Başkan Yücel Yılmaz, "Bu ay; birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en yoğun yaşandığı aylardan bir tanesi. Aşure de bu topraklarda dostluğun, barışın ve sevginin aşı olarak her zaman kaynamıştır. Aşure demek birlik, beraberlik ve bereket demektir. Bizim bu tür güzelliklerimizi yaşatmamız, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Allah hayrınızı kabul etsin" dedi.Aşure hayrının bu yıl 3'üncüsünü düzenlediklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Orhan Efe, hayrı imece usulü yaptıklarını belirterek, "Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayı'nı kutluyorum" açıklamasında bulundu.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "GELENEKSEL SANATLARIN USTA ELLERİ KARESİ'DE"
Geleneksel sanatlarını yarınlara taşımayı amaçlayan ve Karesi Kent Konseyi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması"na İngiltere, Suriye, Mısır, Rusya, Kazakistan ve Türkiye'nin bir çok farklı illerinden gönderilen 143 eser, geleneksel sanatların duayenlerinden oluşan 25 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLDİKaresi Kent Konseyi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması"na İngiltere, Suriye, Mısır, Rusya, Kazakistan ve Türkiye'nin bir çok farklı illerinden gönderilen 143 eser; UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak ilan edilen usta sanatçıların da aralarında bulunduğu 25 kişilik seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirildi. Eserlerin seçme ve değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı.ASLINA UYGUN OLARAK YAŞATILIYORKeçe, tezhip, hüsn-i hat, minyatür, ebru, çini, Balıkesir pullusu, kırkyama alanlarında düzenlenen Karesi Hünerli Eller Geleneksel Sanatlar Yarışması'nda eserleri değerlendiren hocalarla bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Geleneksel el sanatlarının aslına uygun bir şekilde yaşatılmasını; hat, tezhip, minyatür ve çini gibi İslam sanatlarının ve yöremize ait değerlerin uluslararası mecrada daha iyi tanınmasını arzuluyor, bu amaçla 3 yıldır bu yarışmayı düzenliyoruz" dedi.BAŞKAN YILMAZ'DAN TEŞEKKÜRBüyük Türk Medeniyeti'ni anlayan, anlatan geleneksel sanatların sürekliliğini sağlayarak yeni ustaların yetişmesi hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Geleneksel Sanatlar Yarışmasına eserleriyle katkı veren tüm sanatçılarımıza, eserleri büyük bir titizlikle değerlendiren kıymetli seçici kurul üyelerimize ve bu yarışmanın düzenlenmesinde çok büyük emekleri olan Karesi Kent Konseyimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.Yarışmanın sonuçları 1 Ekim Pazartesi günü açıklanacak. Ödül ve sergi töreni ise Karesi Kültür Sanat Günleri kapsamında yapılacak.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ'DE DEĞERLERİMİZE DEĞER KATMAK İSTİYORUZ"
Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 7 ay önce temeli atılan Karesi Hatipler Camii Kız Kur'an Kursunun açılışını gerçekleştirdiler. "Karesi'de değerlerimize değer katmak istiyoruz" diyen Başkan Yılmaz, kursun yapımı başlangıcından bitişine kadar devlet, millet ve belediye işbirliğinin tam bir göstergesi olduğunu söyledi.2018 yılının Mart ayında temeli atılan Karesi Hatipler Camii Kız Kur'an Kursu dualar ile eğitime başladı. Açılışa; Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, Hatipler Cami Derneği Başkanı Üzeyir Aksoy, Kuvayi Milliye Mahallesi Muhtarı Ali Kadir Dereli, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. 4-6 yaş 22 öğrenci ile bu yıl eğitime başlayan Kur'an Kursu'nda yapılan açılış töreninde konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çocukların gözlerindeki ışık ve sahip oldukları heyecanın onlara güzel bir gelecek bırakma azimlerini ve aşklarını arttırdığını söyledi. "DEVLET, MİLLET VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ"2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 4-6 yaş öğrencilere hizmet verecek yeni yapılmış bir Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ben çok mutluyum çünkü Kur'an Kursu başlangıcından bitişine kadar buradaki devlet, millet ve belediye işbirliğinin tam bir göstergesi oldu. İlk geldiğimizde temelini atarken muhtarımız, dernek başkanımız, müftümüz buradaki din görevlilerimiz ve halkımız çok heyecanlıydı . Bu sene inşallah yetiştireceğiz dedik ve yetiştirdik. Bir şeyi yapmak isteyince oluyor. Aşkla kalkan yorulmazmış. Gerçekten ben emeği geçen tüm vatandaşlarımıza özellikle sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum. ne kadar uğraşırsanız uğraşın bazı şeyler devlet eli değmedikçe hızlı olmuyor. Biz Karesi'de değerlerimize değer katmak istiyoruz. 4-6 yaş çok önemli bu yaşlar geri gelmiyor. Bu yaşlarda geleneklerimizin dinimizin çocuklara yüklenmesi çok önemlidir. Hocalarımıza öğrencilerimize başarılar ve diliyorum" dedi. "ÇOCUKLAR BİZLERİN GELECEĞİ "İhtiyaç olan her yerde bulunduğu için karesinin değerine değer kattığı için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Buradaki çocuklar bizlerin geleceği ve bu çocukların yetiştirilmesi biz büyüklerin görevidir. Biz ustalığı düzgün yaparsak geleceğimizle endişe etmeyelim. Eylemlerimiz ve icraatlarımızda olması gerekenlerden netice alalım. Bu yönüyle anlayışlarımıza ve kavrayışlarımıza dikkat edelim. Akşam yastığa başımızı koyduğumuz da eksiğim ne diye düşünürsek hayat biraz daha kolay olur. İnşallah bu kursumuzda yetişen öğrencilerimiz ülke genelinde ve dünyada önemli noktalarda görevler alacaklar" dedi.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "AK PARTİLİ VEKİLLER KARESİ'DE"
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; AK Parti Milletvekili Av. Adil Çelik, AK Parti Milletvekili Av. Belgin Uygur, AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Yavuz Subaşı, AK Parti Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ve AK Parti Milletvekili Av. Mutlu Aydemir'i Belediyede ağırlayarak bilgilendirdi.Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kurulduğu 2014'ten bu yana Karesi Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirmiş olduğu değişim, dönüşüm ve gelişim süreci hakkında vekillere bilgi verdi. Gerek sosyal belediyecilik gerek hizmet belediyeciliği gerekse kültürel belediyecilik noktasında sadece Balıkesir'de değil Türkiye'deki ilçe belediyeleri arasında öne çıkan Karesi Belediyesi'nin 4,5 yıldır gerçekleştirmiş olduğu proje ve çalışmaları AK Parti Balıkesir Milletvekillerine aktaran Başkan Yücel Yılmaz, vekillerle birlikte Karesi'nin Beyaz Masa ve Çağrı Merkezi başta olmak üzere birimleri ziyaret ederek bilgiler aldı, belediye personeli ile selamlaştı. Birim müdürlerinin çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantının ardından AK Parti Milletvekilleri, Karesi'de AK Belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini sergileyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibini tebrik etti.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "BANDIRMALI İŞ ADAMLARINA ORTAK AKIL ÇAĞRISI"
Bandırma Ticaret Odası Meclis toplantısında ilçenin iş adamlarına hitap eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, Bandırma'nın gelişim sürecine yeniden girmesi için AK Partili belediye başkanının şart olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz da iletişim kanallarının açık olduğunu, şehirde ortak noktada buluşmak için yerel seçimlerde sağlıklı karar vermeleri gerektiğine vurgu yaptı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Ticaret Odası'nın Eylül ayı meclis toplantısına katılarak, iş adamları ile şehir hakkında istişarelerde bulundu. Bandırma'nın kanaat önderlerinden oluşan yaklaşık 40 iş adamı ile uzun süre Bandırma, Balıkesir, şehir, ekonomi ve siyaset konuşan Vekil Aydemir ve Başkan Yılmaz, Bandırma'nın yeniden büyüme sürecini yakalaması için AK Partili bir belediye başkanının gerekli olduğuna dikkat çektiler."BANDIRMA AK PARTİLİ BELEDİYE İLE GELİŞECEK"Bandırma'ya 17 Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen bir programa ve kısa sürece önce yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması konusunda merhem olmak için geldiğini ifade eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, kendisinin 20 yılı aşkındır siyasetin içinde olduğunu vurgulayarak, Bandırma'nın yükseliş döneminin ardından şu anda büyük bir düşüş dönemine girdiğini söyledi. Vekil Aydemir, "Önümüzdeki belediye seçimlerinde Bandırma'nın yeniden gelişerek yükselişe çıkabilmesi için AK Partili bir belediye tarafından yönetilmesi gerekiyor. Ben AK Parti Milletvekili olarak seçildim ancak siyasi parti fark etmeksizin bütün hemşehrilerimin yanındayım. Beni istediğinizde arayıp yardım talep edebilirsiniz. Dediğim gibi siyasi parti fark etmez hepinizin işine koşa koşa giderim" dedi.YILMAZ:"HAYAL ETTİKLERİMİZİ YAPABİLİYORUZ"Belediyeler kurulduktan sonra şehirde ciddi bir patinaj çektiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Çünkü belediyeye geldiğimizde sadece oturacak bir masamız vardı, hizmet üretecek birimlerimiz dahi yoktu. Önce belediyeyi yapılandırdık. Bu durum Büyükşehir olan tüm belediyelerde yaşandı ve bunların da olması bekleniyordu. Büyükşehir büyük bir organizasyon her şey ile beraber düşünülmesi gerekiyor. Şimdi belediyelerimiz olgunlaştı, şu anda hem hayal edebiliyoruz hem de yapabiliyoruz. Büyükşehir sürecinde Bandırma'dan ve diğer ilçelerden bizleri çok arayanlar oldu. Ama her şey için çözüme gittik ve gitmeye de devam ediyoruz" dedi."İLETİŞİM KANALLARIMIZ AÇIK"Şehrin ekonomisini kilitlemenin şehir için yapılabilecek en büyük ihanet olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Siyaseten hiç kimsenin böyle bir çaba içerisine gireceğini düşünmüyoruz. Ben bu odadaki bütün arkadaşları tanıyorum, bir itilaf oluştuğunda siyasi parti fark etmeksizin oturup konuşabiliriz, bir karar veririz. Karar verilemiyorsa da kanaat önderlerine, kamuoyuna sorulur ve ona göre uygulamalar yaparız. En önemlisi iletişim. İletişim kanalları açık olduğu sürece de işler daha hızlı ilerler. Baktığımızda aramızdaki 100 km yolun da artık biraz daha yakınlaştığını düşünüyorum. Yatırımlar ve ortak hareket noktasında hep beraber hareket etmemiz lazım" dedi."ORTAK NOKTADA BULUŞUYORUZ"Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şunu bilerek söylüyorum. 2014 yılı başlangıç yılıydı, 2018 yılında şu anda iyileşmeye başladık. 2019 ve ileriki yıllar daha da güzel olacak. Demokrasinin gereği 5 yılda bir de seçime gidiliyor. Bu seçimlerden sonra biraz daha hazmetmiş bir organizasyon yapısıyla şehre hizmet verilecek. Önümüzdeki seçimi de sağlıklı bir şekilde atlattığımızda ortak noktada iş adamları ile hareket edecek bir mekanizma kuruluyor."
İLK DERS BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'DAN
Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi ve Ercan Kıvrak İlkokulu'nda düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışı törenine katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı açılışı törenine katıldı. Programı öğrencilerle birlikte girdiği sıradan takip eden Başkan Yücel Yılmaz, yeni dönemin öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyerek; "Öğrenme ve öğretme aşkıyla dolu, yeni ufuklara açılmamıza vesile olacak bir yıl olsun" dedi. Balıkesir Valiliği'nin Ercan Kıvrak İlkokulu'nda düzenlediği İlköğretim Haftası kutlama etkinliğine de katılan Başkan Yücel Yılmaz, okula yeni başlayan miniklerin heyecanına ortak oldu."SEVGİYİ YAŞAYIN, YAŞATIN"Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının yolunun yeni neslin iyi ve nitelikli bir eğitim almasından geçtiğini belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Sizler bu şehrin ve bu aziz milletin yarınları, geleceği olacaksınız. Sizlerin geçtiği yollardan geçmiş biri olarak tavsiyem şudur ki; zamanınızı iyi değerlendirin, her şeyin hakkını verin. Öğrenciliğin, sporcu olmanın, çocuk olmanın hakkını vererek yaşayın ve en önemlisi de sevgiyi yaşayın, yaşatın" dedi. Başkan Yılmaz, konuşmasının sonunda "Hep birlikte daha çok çalışarak, evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştireceğimize inancım tam" diyerek öğretmen ve velilere seslendi."ŞEREFLİ BİR ŞEKİLDE YAŞAYALIM"Okul Müdürü Ramazan Konakbay, Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Anadolu Lisesi'ne yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Yücel Yılmaz'a teşekkür ederken; Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi. Eğitim ve öğretimin hayati bir mesele olduğunu vurgulayan Demir, öncelikli olarak 'insan' kavramının üzerinde durulması gerektiğine dikkat çekerek "Önce 'insan' kavramı nedir, ne değildir anlayalım, anladıktan sonra da şerefli bir şekilde yaşamaya çalışalım ve her şeyi onun üzerine inşa edelim. Türk Milleti insana ve insanlığa huzuru getirebilecek tek millettir. Siz de bu büyük milletin bir ferdi olarak üzerinizde büyük bir sorumluluğunuzun olduğunu unutmayın" dedi.MİNİKLERİN HEYECANINA ORTAK OLDUSonrasında ise Balıkesir Valiliği'nin Ercan Kıvrak İlkokulu'nda düzenlediği İlköğretim Haftası kutlama etkinliğine katılan Başkan Yücel Yılmaz, okula yeni başlayan miniklerin heyecanına ortak oldu. Sınıfları ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen Yılmaz, "Biz tüm imkanlarımızı evlatlarımız için seferber ediyoruz. Okullar Hayat Olsun projemiz kapsamında okullarımızın bahçelerini çocuklarımızın daha iyi ve kaliteli zaman geçirebilecekleri şekilde düzenledik. Bugün de heyecan ve mutluluklarına ortak olmak için bir aradayız" dedi.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "DAHA GÜÇLÜ KADIN, DAHA GÜÇLÜ GELECEK"
Kadın ve Demokrasi Derneği ile işbirliğiyle çalışarak; Karesi'de kadın, aile ve demokrasiye yönelik çok sayıda projeyi hayata geçiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette yapılan ve yapılması planlanan yeni projelerle ilgili paylaşımlarda bulunuldu.Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz beraberinde eşi Mehtap Yılmaz ve KADEM İl Temsilcisi Zeliha Kahraman Karesi Belediyesi'nin en önemli proje paydaşlarından biri olan Kadın ve Demokrasi Derneği'nin Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu ile bir araya gelerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Yerel yönetimlerde kadın, aile ve demokrasi noktasında yapılan sosyal çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulunuldu. Yereldeki sosyal çalışmaların ulusal alanda uygulanabilirliklerinin görüşüldüğü ziyarette kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirlikleri değerlendirildi.PROJELER GÖRÜŞÜLDÜKaresi Belediyesi, Karesi Kent Konseyi ve KADEM işbirliğinde yürütülen; ülkemize göç etmek durumunda kalan yabancı ailelere ve çocuklarına Türkçe eğitimi vererek onları sosyal hayata kazandırmak, eğitim hayatlarındaki başarılarını arttırmak ve Türk Kültürü'nü tanıtmak amacıyla hayata geçirilen "Göçle Gelen Fırsatlar" projesi ile ilgili paylaşımların yapıldığı toplantıda, önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan başta "Gülistan" olmak üzere bir çok proje görüşüldü.KADINLAR GÜL YETİŞTİRECEKKADEM işbirliğinde önümüzdeki günlerde başlangıcı yapılacak olan "Gülistan" projesiyle kırsal mahallelerde yaşayan dezavantajlı kadınlara gül yetiştiriciliği eğitimleri verilecek ardından eğitime katılan kadınlara gül fidanı dağıtılacak. "Çorak topraklardan gül kokan, üreten ellere; gül ile Karesi kadının gönlünde" sloganıyla yürütülecek olan proje kapsamında gül bahçesi oluşturularak kırsal mahallelerdeki kadınların gülsuyu, gül şurubu, gül yağı gibi ürünleri üretmesi sağlanacak. Proje ile kadınların üretime dahil edilerek aile bütçelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
BAŞKAN YÜCEL YILMAZ "KARESİ'NİN YILDIZI PARLIYOR"
Karesi Park, ikinci kez muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Alaturka Akşamlar programının sezon finalinde; ünlü sanatçılar İsmail Özkan, Bülent Serttaş ve Aslı Hünel, Karesi Parkı adeta açık hava konser alanına dönüştüren binlerce vatandaşa müzik ziyafeti yaşattı.Balıkesirli sanatçı İsmail Özkan'ın sunuculuğunu yaptığı, TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlanan Alaturka Akşamlar'ın sezon finali önceki akşam Karesi Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan Karesi Park'ta yapıldı. Ünlü sanatçılar Bülent Serttaş ve Aslı Hünel'in konuk olduğu programa Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu da katıldı. Konseri binlerce vatandaş büyük bir ilgi ve coşkuyla takip etti. Büyük bir alkış eşliğinde konserin yapılacağı alana gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı vatandaşlar ilgi ve sevgiyle karşıladı. İsmail Özkan, Bülent Serttaş ve Aslı Hünel'in söylediği birbirinden güzel şarkılara hep birlikte eşlik eden binlerce vatandaş unutulmayacak bir akşam geçirdi."BİZ BU ŞEHRE, BU ŞEHRİN İNSANINA AŞIĞIZ"Karesi Park'ta ikinci kez muhteşem bir konsere imza attıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Muhteşem bir program oldu. Halkımızın ilgisi de oldukça yoğundu. Bir belediye başkanı olarak, yapmış olduğumuz bu parkta binlerce vatandaşımızı eğlenirken görmek beni çok mutlu etti. Biz bu şehre, bu şehrin insanlarına aşığız. Onlara unutamayacakları bir akşam yaşattığınız, Karesi'mizi şenlendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Konserin ardından Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.