Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
AK Parti'de bayrağı Ekrem Başaran devraldı


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Balıkesir İl Başkanlığına getirilen Ekrem Başaran, Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle beratını Ahmet Sağlam'ın elinden aldı. AK Parti Balıkesir Teşkilatı törende tam kadro yer alarak birlik beraberlik vurgusu yapıldı.   

Ekrem Başaran’a görevi devreden Ahmet Sağlam, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve Ankara’ya mülakata davet edilen diğer il başkan adayları Özkan Savran ve Mesut Eray da basın toplantısında hazır bulundu. Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın mazbatasını kendisinden önceki il başkanı Ahmet Sağlam’dan aldı. 

"BALIKESİR’İ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da devir teslim töreninde yaptığı konuşmada "AK Parti gerçekten demokrasinin kendi içerisinde çok güzel yeşerdiği bir parti ve 18 yıldır bayrak değişimi işini hep tadında, kıvamında yapan değerli bir teşkilat. Bugün karşınızda beş milletvekilimiz, genel merkeze giden arkadaşlarımız, ilçe başkanımız, 10 tane belediye başkanımız, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile milletimizin huzuruna basının vesilesiyle çıkmak üzere bir aradayız. Bir bayrak değişimi var. Şu ana kadar AK Parti’de 2002’den itibaren, kurulduğu 2001 yılından itibaren birçok arkadaşımız yönetimlerde il ve ilçe başkanı olarak görev yaptı. Önümüzde 2024’e kadar seçim olmayacağını düşünerek yeni bir teşkilatlanmaya gidiyoruz. Yerel yöneticiler olarak bize düşen milletimize hizmet etmenin, siyaset yapmanın ve milletimiz için ne faydalıysa onun önünü açmanın lisansını almış olduğumuz bir Büyükşehir Belediyesi var. Bunlar istişarelerle ve münazaralarla bugüne gelmiş birçok projemiz var. İnşallah dün mazbatasını alan il başkanımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ile beraber Balıkesir’i daha iyi günlere taşıyacak politikaları üreteceğiz. Bunu halkımız ile beraber paylaşarak, istişare ederek mahalle temsilcilerimizden başlayarak tamamen vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları hizmeti, gerek hükümet yatırımları gerek bakanlıktan alınacak yatırımlar ve belediyenin bütçesiyle yapılacak hizmetlerle yapacağız. Bugün böyle bir resmi veriyor olmanın ve böyle bir partinin mensubu olmanın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin ekibinde olmanın onurunu hep beraber yaşıyoruz. Yeni seçilen arkadaşımıza başarılar diliyorum. Şimdiye kadar hizmet almış ve başkanlık yapmış Ahmet Sağlam kardeşimize ve seçimde bizimle birlikte yapmış olduğu üstün gayretinden, temsil ettiği görevde gösterdiği liyakatten dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

AYDEMİR: BURADA PEK ÇOK ÖMER’LER VAR

Birlik-beraberlik içerisinde yeni il başkanını belirlediklerini kaydeden AK Parti Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir "AK Parti dinamizmini ve enerjisini son ana kadar sürdüren bir partidir. Bu dinamizm ve enerji de insan faktörüne dayanıyor. Davadaşlık ve dava mensubu olmak ayrı bir şeydir. Bu toplantı birliğimizin-beraberliğimizi çok güzel yansıtıyor. Eski başkanlarımız burada, başkan adaylarımız burada. Hepsi dün Cumhurbaşkanımızla buluşma şerefine nail oldular ve hepsi toplantıdan çok memnun bir şekilde ayrıldılar. Asla birbiriyle yarışmadan süreç tamamlandı. Bizler Ömer’leri, Hatice’leri aradık. Burada pek çok Ömer var, pek çok Hatice var." dedi.

CANBEY: PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ÖRNEĞİ

Centilmenlik içinde bir il başkanlığı seçme sürecinin geçtiğini belirten Milletvekili Mustafa Canbey "Bugün burada bir bayrak değişimine şahitlik ediyoruz. Daha önce birçok il başkanı Balıkesir’e hizmet etti. 17 yıldır iktidardayız ve bu sürede birçok arkadaşımız bu görevi hakkıyla yerine getirdi. Bugün de Ahmet Sağlam başkanımız devraldığı görevi en iyi şekilde temsil etti ve görevi Ekrem Başaran başkanımıza devrediyor. Balıkesir’de çok güzel bir istişare süreci yaşandı. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüldü, partimizin temsilcileriyle görüşüldü, milletvekillerimizle görüşüldü hepimizin fikirleri alındı. Bu da parti içi demokrasimizin ne güzel işlediğini gösterdi. Cumhurbaşkanımız görevi Ekrem Başaran başkanımıza verdi ancak diğer başkan adayları da mutluydu." dedi.

UYGUR: BU DEĞİŞİM YENİLENMEDİR

Balıkesir’de yaşanan değişimin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Milletvekili Belgin Uygur, "Bu davamız yolunda 2001 yılından bu yana birçok arkadaşımız hizmet etti. Bugün de Balıkesir’de bir değişim yaşanıyor. Biz değişimi bir tazelenme ve yenilenme olarak görüyoruz. Önemli olan bu bayrak yarışında bayrağı en güzel şekilde devredebilmektir. Bu noktada bayrağı en güzel şekilde devreden Ahmet Sağlam başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye bu yenilenmiş teşkilatlarla 2023 ve 2071 hedeflerine hızlı bir şekilde yol alacaktır." dedi.

ÇELİK: BİRİZ BERABERİZ

Yeni başkan Ekrem Başaran’ın yükünün ağır olduğunu ve bu yolda ellerinden geldiğince kendisine destek olacaklarını belirten Milletvekili Adil Çelik "AK Parti’nin birbirinden değerli neferleri var ve bu neferler sırası geldiğinde komutan oluyor. Görev sırası geldikçe Genel Merkez görev veriyor bu bayrağı taşıyorlar. Ankara’ya üç tane değerli başkan adayı kardeşimiz gitti. Tüm adaylarımız 10 numaraydı. Hepsi birbirinden kıymetli çok değerli kişilerdi. Ekrem Başaran eşitler arasında tercih edildi, yükü ağır olsa da bizler kendisine destek olacağız." dedi. 

SUBAŞI: YÖNETİMDE İSTİKRAR

OLURSA KARDEŞLİK OLUR

İl Başkanlığı seçimi süreciyle ilgili bilgi veren Milletvekili Yavuz Subaşı "Uzun bir MKYK toplantısının ardından başkan adayları genel merkeze gitti. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, bir gün önce Trump’la birlikteydi, Merkel’le, Macron’la ve Boris’le birlikteydi. Bir gün sonra da Balıkesir’in değerli üç evladını birer birer odasına alıp onları 10-15 dakika dinledi. Teşkilat başkanı Erkan Kandemir’den gelen haberde Cumhurbaşkanı il başkan adaylarının kalitesinden dolayı tercih yapmakta zorlandıklarını, aynı kaliteyi il yönetimini de oluştururken göstermelerini rica etmiş. Biz kongre sürecinde delege seçimleriyle başlayacağımız için Türkiye’de 51 ilde değişim kararı alındı. Bu değişiklik kararı alınırken önce il başkanını belirleyelim, il başkanları da çalışacağı ekibi, ilçe başkanlarını belirlesin. Çünkü bu belirlenecek ekip bugün var yarın yok bir ekip değil. Bu ekip ülkemizi Cumhuriyetimizin 100.yılına taşıyacak ekip olacak. Yönetimde istikrar olursa o ilde huzur olur. Yönetimde istikrar olursa o ilde başarı olur, kardeşlik olur." dedi.

SAĞLAM: GURURLUYUM

Görev yaptığı dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Sağlam, ise yeni başkan Başaran’a başarılar diledi. Sağlam "Bugün yeni başkanımızla yeni bir sürece intikal edeceğiz. 13 Aralık 2018 yılında almış görevle birlikte Balıkesir’de zor dönemlerin yaşandığı bir dönemde kısa sürede il teşkilatını kurmak suretiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımızla, ilçe başkan adaylarımızla birlikte omuz omuza çalıştık. Sonucunda Edirne’den, Mersin’e kadar sahil kenarında il belediyesi kazanan tek il olma şerefine haiz olduk. Bu sebepten huzurlarınızda tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ortamda el ele kola kola çalışmalarımıza destek veren, Balıkesir’i fitne ortamından uzak tutan 5 vekilimize de teşekkür ediyorum. Bizler bu dönemde seçimi kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz, bizler bu dönemde fitneyi bitirmenin haklı gururunu yaşıyoruz ve Balıkesir’i daha iyi noktalara taşıyabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Balıkesir’de gelinen vekillerle ilgili uyum, basınla oluşan tatlı diyalogu gelin hep beraber devam ettirelim. Şahsi menfaatlerimizi ön planda tutmamak kaydıyla başkanlarımıza elimizden geldiğince destek olalım. Çanakkale’nin de il başkanını ataması söz konusuydu, Cumhurbaşkanı onay vermemiş. Bizde ise pırlanta gibi üç aday çıkmışız Cumhurbaşkanımız hangisini atayacağını zorlanmış. Bana Balıkesir’le gelmeyin, fitneyle anılıyor denilen dönemden almışız başkanların hangisini seçeriz durumuna getirmişiz. Bugün de il başkan vekili Ekrem Başaran’a bu görevi vermenin haklı gururunu yaşıyorum. Bana da dün itibariyle bölge koordinatörlüğü görevi sunulacak." dedi.

BAŞARAN: YÖNETİMİ HEP BİRLİKTE OLUŞTURACAĞIZ

İl başkanlığı adaylığı ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’ın ilk mesajı birlik-beraberlik üzerine oldu. Başaran, şunları kaydetti: 

"İl Koordinatörümüz Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin beyefendinin ve önceki dönem Manisa İl Başkanı Berk Mersinli beyefendinin Balıkesir’de, önceki dönem ve mevcut milletvekillerimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, önceki dönem ve mevcut ilçe başkanlarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz il ve ilçe kadın kolları başkanlarımız ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimiz, Altıeylül ve Karesi ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, Karesi ve Altıeylül mahalle başkanlarımız ile bire bir görüşerek veya oylama usulüyle yapıldı. Bunun için şehrimize yakından uzaktan gelerek fikirlerini beyan eden tüm teşkilat mensuplarımıza, ayrıca STK temsilcilerine kanaat önderlerine Balıkesirli tüm hemşehrilerime şahsım ve aday olan diğer 7 arkadaşıma teşekkür ediyorum. Sürecin devamında Perşembe akşamı Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca birebir aranmak suretiyle şahsım, Mesut Eray ve Özkan Savran kardeşlerim ile Ankara’ya davet edildik. Cuma günü Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızda Koordinatör Milletvekilimiz Şahin Tin, Bölge Koordinatörümüz- Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Mustafa Köse ve Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir beyefendiler ile öncelikle bu üç aday birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Genel Merkezde ki MKYK toplantısının ardından da Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi tarafından, bu üç aday ayrı ayrı kabul edildi, kendilerini ifade etme imkanı buldular. Cumhurbaşkanımız, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, Bölge Koordinatörümüz Mustafa Köse ve il koordinatörümüz Şahin Tin ile son bir değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra bu üç aday Cumhurbaşkanımız tarafından makamına tekrar davet edilip temayül ve birebir görüşmeler neticesinde il başkanı olarak şahsımın adı heyete açıklanmıştır. Ankara’daki görüşmeler ve oradaki tüm beklemeler esnasında biz bu üç aday hep beraberdik, hiç ayrılmadık, hiç ayrı kalmadık. Hiç kimse önden görüşülüp gönderilmedi. Son ana kadar Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkana dek hep beraber hareket ettik. Tek tek görüşmeye girerken sarılarak, çıkarken de birbirimizi tebrik ederek çıktık. Üç aday da cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olmuştur. Koordinatör milletvekillerimiz tebrik edilmiştir. Yine; cumhurbaşkanımız ‘yönetim oluştururken birbirinize yardım edin, birbirinize destek olun, geniş tabanlı tüm kesimleri kapsayacak güçlü bir yönetimi hep birlikte oluşturun’ emri ve tavsiyelerinde bulunmuştur." dedi.

BİRLİKTELİĞİN FOTOĞRAFI 

Birlik-beraberlik içinde millete hizmet edeceklerini kaydeden AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran "Şimdi birlik, dirlik ve kardeşlik içinde yeniden yollara düşme vaktidir. Millete hizmet yolunda kardeşliğimizi güçlendirme vaktidir. Sayın cumhurbaşkanımız bu toplantının özellikle yapılmasını ve bu birlik fotoğrafının verilmesini tavsiye ve rica ettiler." dedi.