Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Bakan Selçuk Büyükşehir Belediyesi’nde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bir dizi programlara katılmak üzere Balıkesir'e geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum müdürleri ile istişarelerde bulunan bakan Selçuk katıldığı koordinasyon toplantısının akabinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Burada, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından karşılanan Bakan Selçuk, aldığı brifingler neticesinde Balıkesir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Balıkesir birçok kültürel zenginliği içerisinde barındıran kendine özgü bir kimliğe bir sahip şehir. Ülkemizin nadide köşelerinden birisi. Her türlü doğası, turizmi, tarımı ve ticareti ile bizlerde ülkemizin her güzel köşesinde böyle ziyaretlerde bulunuyoruz. Böylece o illerimizdeki kuruluşlarımızı il müdürlüklerimizi yatırımlarımızı izleme fırsatı buluyoruz. Son 17 yılda Türkiye yaptığı yeni atılım hamlelerinde her adımda tarih yazıyor. Balıkesir ili gerek girişimciliği gerek üretkenliği ve milli değerlere olan bağlılığı ile bölgede önemli bir aktör olarak devam etmekte. Hükümetimizin ilimize yaptığı yatırımlar sayesinde Balıkesir bugün yeni bir çehre kazanmış durumda. Son 17 yılda 36 milyara yakın bir yatırım yapıldı. Bunun da neredeyse 4 milyarı bakanlığımız tarafından yapılmış durumda. Gıda, eğitim, sağlık yardımları ve proje desteklerini içine alan sosyal yardımlar konusunda da 2018 yılında yaklaşık 42 bin ailemiz bundan faydalanmış durumda. Bu süreçte de 2018 yılında sosyal yardımlar kaynağı Balıkesir'de 332 milyon TL. Yaklaşık 15 sene ile kıyaslarsak yaklaşık 60 katlık bir arttırıma tekabül ediyor. 2019'da da bugüne kadar harcanan miktarın da geçen yılın üzerinde olacağını söylemek isterim. Balıkesir'de son 17 yılda İŞ-KUR aracılığı ile 143 bin vatandaşımız işe yerleşti. İstihdam teşviklerimizden de faydalanan 90 bin işyerimize bir buçuk milyara yakın teşvik sağlamış olduk." ifadelerinde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk’u Balıkesir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken aynı zamanda Büyükşehir ailesi olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ziyaretlerinin şehre büyük değer kattığını dile getirdi.