Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Balıkesir’de 100. Yıl Coşkusu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. 

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkânı sunan, şehri Türk Bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleriyle donatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Cumhuriyet Konvoyu” ile şehir turu attı.  Konvoy ile vatandaşları selamlayarak 100. Yıl coşkusuna ortak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında. Şanlı bir ecdadın; büyük mücadelelerle kurduğu ve bizlere armağan ettiği bu aziz mirası ilelebet payidar kılacağız. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene.” dedi. Cumhuriyet coşkusu BALBUCKS’ta da yaşandı, ziyaret eden vatandaşlara Türk Bayrağı, 100. Yıl rozeti ve balon hediye edildi. BALBUCKS’taki vatandaşların coşkusuna Başkan Yücel Yılmaz da eşlik etti. 

‘KURTULUŞUN KADINLARI’

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları kapsamında ayrıca Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu kadınlarının göstermiş olduğu fedakârlıkların sergilendiği 'Kurtuluşun Kadınları' isimli tiyatro gösterimi yapıldı. Tek kişilik oyunda, Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanları; Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Gördesli Makbule, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş, Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye, Çete Ayşe Efe’nin fedakârlık dolu hikâyelerini anlatan başarılı oyuncu Ecem Yüksel, sahnedeki performansıyla izleyicilerden tam not aldı. Oyun, izleyenler tarafından ayakta alkışlan