Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan Yücel Yılmaz'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"Kıymetli Hemşehrilerim,

82 yıl önce bugün aziz Milletimiz ‘Büyük Milli Matemimiz’ olarak duyurulan acı bir haber almıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 saat 09.05’de yaşamını yitirmiş, geriye büyük bir miras ve O’nu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü bırakmıştır.

Askerî ve siyasî dehası başta olmak üzere çok yönlü kişiliği ile bir milletin varoluş destanına öncülük eden Ulu Önder Atatürk, ‘Hasta Adam’ ilan edilen bir coğrafyada; Kafkas cephesi ve Çanakkale cephesinden Suriye, Sina ve Filistin cephelerine oradan Sakarya Meydan Muharebesine kadar dört koldan günümüz Türkiye’si için mücadele etmiş ve bu mücadele sonucunda yüzyılların getirdiği büyük bir medeniyet mirasını modern çağa taşımıştır.

Modern ve uygar bir ulus devlet için birçok alanda reformlar gerçekleştiren Atatürk kendisinden sonra gelen siyaset ve devlet adamlarına da önemli bir örnek olmuştur. TBMM’nin kuruluşundan itibaren ve özellikle Cumhuriyet’in ilk yıllarıyla birlikte gerçekleştirilen; yabancılara tanınan ekonomik imtiyazların kaldırılması, üretim araçları ve demiryollarının millîleştirilmesi, bilimsel eğitimin esas alınarak yabancı okulların kontrolünün devlete verilmesi, kadın hakları ile seçme ve seçilme haklarının verilmesi, sanayi teşvik kanununun yapılması ve toprak reformunun gerçekleştirilmesi, TCDD, THK, MTA, TTK, TDK’nın kurulması Atatürk’ün hedefleri ile Türkiye Cumhuriyet’inin sosyo-politik yapısını güçlendirmiştir.

Tüm bunlarla birlikte Atatürk yaptıklarını hiçbir zaman yeterli bulmamıştır. Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde modern bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Ulu Önder’in her zaman en büyük hedefi olmuştur. Bugün ülkemiz; güçlü devlet yapısı ve ekonomisiyle bu hedefte emin adımlarla ilerlemektedir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82.yılında anarken O’nun Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde vermiş olduğu hutbede Balıkesirliler ile ilgili söylediklerini de hep belleğimizde tutuyoruz: “…Bu dakikada milletimize ve milletimizin şimdiki ve geleceğine ait konuları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde, Allah'ın huzurunda bulunuyoruz. Beni bu şerefe kavuşturan Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum…”

Milli Mücadele’de Kuvây-ı Milliye hareketleriyle her daim Atatürk’ün yanında olan Balıkesirlilerin torunları olarak, bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82.yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz."