Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Başkan Yücel Yılmaz’ın “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"Kıymetli Hemşehrilerim,

Aziz milletimizin en şanlı zaferleri arasında yer alan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü, tarihi sayısız kahramanlıklarla dolu büyük bir milletin fertleri olarak, gurur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Tarihe unutulmaz bir damga vuran inancın, nasıl güçlü olduğunu gösteren Çanakkale Zaferinde vatanı için üzerine düşen her türlü görevi hiç çekinmeden yapan ve bu uğurda eşsiz kahramanlıklar gösteren Türk Milleti, söz konusu bağımsızlığı olduğunda nasıl mücadeleci ve kararlı bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. O ruh “Çanakkale Ruhu” olarak iliklerimize kadar işlemiş ve sonsuza kadar zihinlerimizde varlığını sürdürecektir.

Çanakkale kahramanlarımız… Onlar, süngüleriyle hücuma kalktıkları cephenin birkaç adım sonrasını cennet bildikleri için dönmeyi düşünmeyen Anadolu yiğitleridir. Onlar, bizlere bin yıldır vatan olmuş Anadolu topraklarının korunmasında bir an olsun gözünü kırpmayan ve büyük kahramanlık mücadelesi vererek destanlar yazan yiğitlerimizdir. Onlar, semalarımızda dinmeyen ezanlarımız, dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızdırlar. Onlar, top mermisinin başında 215 kiloluk mermiyi sırtlayan Havranlı Koca Seyit, cephenin soğukluğunu en sıcak iklime çeviren Balıkesir Liseli Keşşaflardır. Ve onlar, memleket memleket, diyar diyar bağrında bir milletin namusunu taşıyan Mehmetçiklerdir. Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da düşmana gülle olup yağan Mustafa Kemal’dir Çanakkale. Biliyoruz ki Çanakkale, Çanakkale olduğu kadar Balıkesir’dir, Bursa’dır, Ankara’dır. Anadolu’dur Çanakkale.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin huzuru ve güvenliğini sağlamak için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."