Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
Filistin İçin Hep Birlikteyiz

Balıkesir Zağnos Paşa Camisi’nde İsrail‘in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler için eller semaya kaldırılıp dualar edilirken, İsrail katliamı telin edildi.
Balıkesir genelindeki camilerde kılınan cuma namazının ardından, İsrail’in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Sivil Toplum Platformu ile beraber “Filistin'de yaşanan zulme ‘DUR’ demek için Cuma Namazı'nda beraberiz. Haydi, Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir! Tek yürek olalım” diyerek Balıkesirlileri Zağnos Paşa Camisi’ne davet etti. Çağrı üzerine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, askeri mülki erkan ve binlerce vatandaş Zağnos Paşa Camisi’nde boyunlarında Filistin ve Türk Bayraklı atkılar ile gıyabi cenaze namazı kıldı. Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler için eller semaya kaldırılıp dualar edilirken, İsrail katliamı telin edildi.  Cenaze namazının ardından Balıkesir Sivil Toplum Platformu üyeleri ellerinde Filistin Bayrakları ile “Filistin direnişinin yanındayız”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak”, “Kahrolsun İsrail”, “Hamas'a selam direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Özgür Filistin” sloganları attı.
BU VAHŞETİ KINIYORUZ
Gıyabi cenaze namazının ardından Zağnos Paşa Camisi’nin bahçesinde açıklamalarda bulunan Başkan Yücel Yılmaz, “Gazzeli vatandaşlar için Çocuklar için, öksüz ve yetim kalmış herkes için dualar ettik. Sivil toplum kuruluşlarımız basın açıklaması yaptı. İsrail’i kınıyoruz. Bu vahşete biran önce dünyadaki tüm toplumların tepki göstermesini bekliyoruz” dedi.