Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
HAYVANSEVERLERDEN BAŞKAN YÜCEL YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetimi, sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için ilçede 5 noktaya kurulan Pugedonlar nedeniyle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür plaketi verdi. 

 

Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetimi, Pugedon adı verilen 'Sokak Hayvanlarını Doyurma Geri Dönüşüm Kutusu' ile hem sokak hayvanlarının beslenmesine, hem de geri dönüşüme katkı sağlayan Başkan Yücel Yılmaz'a teşekkür ederek, plaket takdim etti. Karesi Belediyesi'nin bu projesinin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini söyleyen Belkıs Biçer, sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı Bahçelievler, 52 Evler ve Kuvayi Milliye mahallelerine de yerleştirilmesini talep etti. Sokak hayvanları için yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgede yaşayan başıboş köpeklerin doğal ortamlarında yaşamaları için kırsal kesimlerdeki gönüllü vatandaşlara belirli bir miktar bakım ücreti karşılığında teslim edileceğini söyledi.

 

DOĞAL ORTAMLARINDA YAŞAYACAKLAR

Balıkesir'de ana cadde ve sokaklarda yaşayan köpeklerin kırsal bölgelerde, doğal ortamlarında yaşamaları için proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Sokak hayvanlarının gıda ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmak suretiyle yaşatılmasını istiyoruz. Şehirde yaşayan köpekleri, kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza belirli bir ücret vererek zimmetlemek istiyoruz. Bu hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarını istiyoruz" dedi. Başkan Yılmaz, belediye meclisinde karar alınıp böyle bir projenin startını yakın süre içinde verebileceklerini söyledi.