Yücel Yılmaz Resmi Web Sitesi
“İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen “İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye” başlıklı konferansta siyaset, bilim, eğitim ve sağlık  konuşuldu. 
Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen "İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye" başlıklı konferanslar; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Siyaset, sağlık, bilim ve eğitimin konuşulduğu, 3 gün süren konferanslara çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, siyasetçi, farklı üniversitelerden akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanı, sanatçı ve gazeteciler katıldı. Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor, Balıkesir’in gastronomik değerleriyle ilgili açıklama yaparken Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu ise uyuşturucu ile mücadele süreci ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
‘ŞEHRE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR’
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, “Biz Balıkesir’i seven insanlarız. Bu şehre karşı bir sorumluluğumuz var. Çok çalıştık, çok şey başardık” dedi. 
MARKA ŞEHİR YOLCULUĞUNU ANLATTI
Balıkesir’in marka şehir yolculuğundan bahseden Başkan Yücel Yılmaz, “Biz şehrimizi ‘dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir’, ‘iki deniz bir şehir’, ‘50 peynirli şehir’ diyerek anlatıyoruz. Tarım, hayvancılık, turizm ile uğraşıyoruz ama sanayimiz de çok güçlü” açıklamasında bulundu.
HAVA ALMAK İÇİN BALIKESİR
Balıkesir’in özellikle sütü ve peyniriyle çok ünlü olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, “Hava atmak istiyorsanız Türkiye’nin herhangi bir yerine gidin. Ama hava almak istiyorsanız Balıkesir’e gelin diyoruz. Herkesin bütçesine uygun tatil yapabilme, sağlıklı yaşayabilme imkânı sunan bir şehiriz” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
İstişarenin önemine vurgu yapan Uluslararası Vuslat Platformu ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Müslümanların birlik içinde olması gerektiğini ifade etti. Darbeler ve darbe girişimleriyle her 10 yılda bir Türk gençliğine zarar verildiğini ifade eden Cebeci, 'Bu ülkede artık barışı sağlayacak, ötekileştirmeyecek, farklı düşüncesine rağmen kucak açacak ve bağrına basacak bir düşünceye sahip olmalıyız. Tek vücut olup bir binanın tuğlaları gibi kenetlenen Müslümanlar olmalıyız” dedi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE 
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, uyuşturucu ile mücadelenin; yerel yönetimlerin, kamu kurumlarının ve üniversitelerinin dahil olması gereken bir konu olduğunu söyleyerek “Çocuklarımızı korumak için toplumumuzun tamamına önemli görev düşüyor” dedi.
‘DERTLENMEK ÖNEMLİ’
Ülkenin geleceğiyle dertlenen insanları Balıkesir’de ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu,  “Dertlenmek önemli. Bu anlamda dertlenen insanları bir araya getiren Vuslat Platformu, kıymetli fikir ve düşünceleriyle ülkemizin geleceğinin inşasında söz sahibi olacaktır” açıklamasında bulundu.
HEDEF; TÜRKİYE BARIŞI
Göç ile ilgili bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, Türkiye’nin merhamet kültürünün temsilcisi olarak, ülkelerindeki savaşlardan kaçanlara kucak açtığını söyledi. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ise Osmanlı Devleti’nin tarihe 'Pax Ottomana' yani 'Osmanlı Barışı' olarak geçtiğini belirterek “Türkiye, ikinci yüzyılına girerken; hedefimiz hep beraber Paks Türkiye’yi yani Türkiye Barışı’nı gerçekleştirmektir” dedi.
ÇOK SAYIDA OTURUM 
3 gün boyunca devam eden program kapsamında; Türkiye ve dünyada ilaç sektöründen Türkiye Yüzyılında İletişime, beyin göçü ve gençliğin yüzyılından, siyasette sivil toplum perspektifine, dünya basının Filistin ve Gazze’ye yönelik bakışından ikinci yüzyılda üniversite gençliğine kadar birçok farklı konuda çok sayıda oturum gerçekleştirildi.
SONUÇ BİLDİRGESİ
Program, Pazar günü sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Uluslararası Vuslat Platformu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Rukiye Karaköse'nin okuduğu sonuç bildirgesinde, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Yüzyılı vizyonu, Türkiye'nin her alanda öncü olma serüveninin başlaması gerektiğini ifade ediyor. Ülkemiz son çeyrek yüzyılda önemli gelişmeler kat etmiştir. 'İkinci Yüzyıla Girerken' konferansları, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında bu gelişmelerin küresel ve bölgesel alanda çeşitli boyutları ile öncü olma azmi ve kararlılığını hedefleyen en temel konulardan siyaset, sağlık, bilim ve eğitim konularını değerlendirerek ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna katkıda bulunmayı amaçlamıştır."